About myself

SÅ GJORDE VI FÖRR NÄR VI FLÖG…

Detta är en Sparmannjagare byggd av Arne Olveng, en gammal medlem i Hökaklubben. Jag hade glädjen att provflyga och flyga den på en

flygdag på F14. Sedermera fick Bengt-Olof Jönsson, även kallad Jösse modellen i present och så vitt jag vet, hänger den än i hans tak.

Modellen byggd från kopia på originalritningen och […]

NU GÄLLER DET ATT BYLTA PÅ SIG…

…..om man ska ut och flyga.

Det är lovat kyla från öster, som kan vara ganska bister och som ser ut att stanna. Kallt och djäkligt att flyga vid minus 10-15 grader, men är man rätt klädd och man flyger en lämplig modell löser det sig.

Förr om åren i forntiden, […]

THE RIGHT STUFF

Ett välbyggt plan eller…..?

I Tjeckoslovakien har man i många år byggt en jettrainer som heter L-39 Albatross. Används över hela världen och är ett bra flygplan. Jag har själv sett L-39 vid flera uppvisningar i Europa. Den brukar delta i Göteborg Airshow och har alltid gjort ett solitt intryck. Inget […]

VÅREN KOMMER

väl så småningom eller……..

Ja, idag ramlade man ut i vit natur lite överraskande, när hästarna skulle ha sitt. 10 cm hade vi fått, vilket jag klarat mig utan. Såg på den norska vädersidan yr.no, att vi kan vänta kallare väder. Usch

Men vi håller ut, det blir ljusare längre och […]

MAN GÖR SÅ GOTT MAN KAN…..

om man är väldigt sugen på att flyga.

Eftersom jag ständigt har klagat på uselt modell- och skärmflygväder, kommer det ibland en dag, som inte ser nattsvart ut. Häromdagen led jag av svår flygabstinens och beslöt mig för att göra ett försök.

Vädret var svag vind och i Halmstad till och […]

VÄDRET FÖR EN MODELLFLYGARE NU

…………….är helt enkelt bedrövligt !

Jag personligen tycker det väder vi har haft i vinter har varit bedrövligt och deprimerande. Det är bättre med 10 grader kallt och högtrycksläge med snö, än att ha det vi har nu.

Lågtrycken kommer som skjutna med kulspruta från Atlanten, med sina varmfronter som ger […]

SPITFIRE FRÅN BYGGSATS

Nya Spitfire Mk26 byggs av en flygklubb i England.

Spitfire Mk 26

I England, var annars, bygger man i Enstone Flying Club 12 stycken replicas på Spitfire Mk26. Planen blir i storlek 90% av originalet och i stället för RR-Merlinmotorn kommer det att sitta en modern japansk flygmotor.

Heder […]

NU ÄR DET DAGS FÖR……..

nostalgitime !

Så luta er tillbaka och skruva din inre klocka tillbaka till mitten av 30-talet, för nu ska vi nostalgisera !

Det tycker jag är härligt, för det var ju vid denna tid, allt väsentligt upptäcktes och provades. Det var vid denna tid hantverks- och yrkeskunskapen låg på topp. Man […]

ESKIMÅTRÄFFEN 2011

 

tilldrog sig som vanligt…..

 

 

 

på årets sista dag uppe på Ålleberg.

Arrangör är Ålleberg Modellflygklubb. Syftet är att samla modellflygare och framför allt de segel- och hangintresserade för kanske årets sista flygningar.

Ålleberg är en vacker plats med två bra […]