SKÄRMFLYG I KÅSEBERGA

 

Här lite info om flygning i Kåseberga, 

 beläget söder om Ystad.

 

Efter att ha kommit hem från Spanien, var jag väldigt sugen på att få flyga skärm igen, varför jag tog min gigantiska 🙂 husvagn och drog söderut. Meningen var att vi skulle bo på campingen i Kåseberga då EL skulle rida sina  hästar i Vollsjö.¨

Planera är en sak, men verkligheten är en annan………När jag kom till Hallandsåsen,  var mitt ena däck på husvagnen punkerat. Roligt…….en söndag klockan 1600. Om nån verkstad är öppen ???? Nä. Husvagnen satte jag vid en mack och sen körde jag hem igen. Dan efter, försedd med domkraft, tog jag av hjulet och åkte in till Däckia i Ängelholm, som fixade felet på 5 minuter.

Således kom jag till campingen kl 0930, där jag träffade vaktmästaren, förhandlade fram ett bra pris för 5 dagar med ström och sen drog jag till Hammar för att flyga min skärm.

Svag SV vind men det tog sig och jag fick en timma i luften tillsammans med gladorna. Sedan tog vinden i och eftersom jag fortfarande är något vingklippt i armen efter Spanien avbröt jag.

Det blev några bilder på miljöerna. När jag kommer hem,  ska jag lägga upp fina HD-filmer från min flygning i Alicante.

Håll till godo!

Budbäraren om vår…är det en ängspiplärka…..

Landskapsfågeln för Österlen, gladan. När man flyger skärm har man ofta dessa 1-2 m från sig.

Min skärm och sele utlagda för start.

Det sträcks friskt längs kusterna nu.

Inte har gräset i södra Sverige någon grön färg än….

Ett av vårens första Cumulusmoln över Kabusa Skjutfältet.

En stor bit av kanten har genom erosion fallit ner i östersjön.

Min enorma husvagn.

Dock, den kostade nästan inget och där finns allt,vi behöver, så varför ska man överdriva…..?

 Jo, jag vet,  vad som gäller, om man ska imponera med sitt ekipage. Då ska man ha en Lexus Suv för 890 000 spänn och en Tabbert med 4 hjul, alltså boggieupphängning. Helst ska man ha hängt två motorcyklar där bak på husvagnen oxå för att helt platsa i de vackras gemenskap.

Således kan inte jag vara med i den föreningen med min Adria, 3.3 m lång och årsmodell 1980, endast försedd med två hjul.

Å andra sidan sett,  är mitt hus på hjul betalt inklusive dragbilen………..Det är intressant att kolla, vem som står som ägare av  stora husvagnar och husbilar. Ni skulle bli förvånade,  när ni ser, hur många av dessa som har en bank eller husvagns/husbilsfirma som ägare. Alltså inte han som kör den. Men som sagt, det kostar att ligga på topp !

Ägare kan man kolla på Vägverkets hemsida, om man inte kan stilla sin nyfikenhet.

En liten påminnelse bara:

Glöm inte Ålleberg Modellflygklubbs hangläger

 i Ystad 14-17 april !

 

Det är garanterat en spännande upplevelse.

mats

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.