About myself

NÄR INGEN VILL TA ANSVAR

 

går det som det gör i gangsterstaden Malmö.

 

En bedrövlig uppvisning i brist på moral och klarsyn utspelas nu på grund av alla ihjälskjutningar ,som skett i Malmö.

Är det 8 personer som mördats de sista 6 månaderna ?

Första frågan jag ställer mig: Vad har polisen gjort ? Kan inte vara  mycket i alla fall. Eller har polisen sådana instruktioner,  att de inte kan ingripa ? Med tanke på närheten till övriga EU-länder med bron och färjor till Polen har det blivit relativt lätt , att smuggla in vapen. Dessa vapen som nu är spridda i samhället till individer,  som innehar vapnen för det är macho, man ska begår brott eller man ska hävda revir.

Ingen av dessa illegala vapeninnehavare har varken kunskap eller erfarenhet hur man hanterar ett vapen, vilket gör inehavet än farligare. De flesta morden har inträffat i kriminella kretsar, när någon annan har tassat in på någons territorium.

Varför har inte polisen hårdbevakat dessa kriminella gäng ? Varför slår man inte ner på illegal affärsverksamhet som exempelvis svarttaxi ?

Varför har inte kommunens ansvariga ingripet och försökt röja undan de sociala problemen, som är en grogrund för kriminalitet och så kallat utanförskap ?

När jag såg kommunstyrelsens ordförande i tv, Illmar Reepalu (s) och jusitieminister Betrice Ask, (m) var det en uppvisning i kvalificerat hyckleri, där man ägnade sig åt att skylla på varandra.

I stället för att ta sitt ansvar som ansvarig ordförande i kommunstyrelsen och därmed ansvarig för verksamheten i kommunen, skyllde Repalu på Justitiedepartementet. Hans mantra var “Mer poliser, mer åklagare”

Ask sa, att Malmö kommuns politiker inte har styrt verksamheten i kommunen, som omständigheterna krävt, utan utvecklingen, om man vill kalla det så , har gått dem ur händerna.

 Ask som släpat med vår kung ner till Malmö….Vad vet denna skyltdocka,  om hur det är att bo i Rosengård ? Trodde Ask,  att ett besök med den korkade och obildade kungen skulle ge någon tyngd åt visiten ?

Hela historien nere i Malmö och dess följder  är typiskt svenskt. När detta inträffar,  skyller man ifrån sig och vill inte ta ansvar. Varför tro ni,  att befolkningen har lika stort förtroende för politiker som för kvällstidningsjournalister ?

Jag kan inte säga,  vad man ska gör i Malmö. Men man måste med alla medel bryta ghettofieringen av vissa stadsdelar. Polisen måste visa närvaro och engagemang för allmännheten,  så de känner trygghet i vardagen.

De kriminella lössen i de olika  gängen skulle hårdbevakas och hela tiden ha känslan att just vara bevakade. Med det menar jag,  att samhället måste klargöra, vilka gränser som finns och att om man överskrider dessa gränser, då får man en smäll på fingrarna.

Men bevare oss för politiker,  som inte tar ansvar, men som gärna tar emot en häftig löneförhöjning.

mats

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.