Kategorier
Dagens snespark

SYND DETTA INTE GÄLLER ALLA KOMMUNALANSTÄLLDA

 

 

Sparkade direktörer kostar miljoner På kort tid

 

har två av kommunens direktörer själva sagt

 

upp sig.

 

Trots det får de lön till en kostnad för

 

kommunen på över två miljoner kronor.

 

Ovanstående är saxat ur HP fredag och artikeln beskriver hur två direktörer i två av kommunens bolag fått sparken och en avskedspresent på 2 miljoner kommunala skattekronor.

 

Före detta chefen för Halmstad Hamn, Birgitta Johansson, som totalt misslyckats med sitt arbete som verkställande direktör.

 Nu går hon hem efter avskedet med en miljon. Klart hon är glad……..fast gladast är säkerligen de anställda vid Hamnbolaget, som med en ny chef kan få tillbaka framtidstro och entusiasm.

 Jag säger bara, att detta höjer mitt blodtryck till kritiska nivåer!  Varför ska två direktörer, som varit fullständigt odugliga i sin befattning belönas med 1 miljon var för att de slutar ?

Om jag varit kommunalt anställd och räfsat i planteringarna eller arbetat inom äldrevården och fått avsked för jag inte skötte mig, hade jag också fått en miljon ?

Ja, ni vet själva svaret. Ansvariga är de politiker som anställt dessa två damer. Men politikerna skyller på tjänstemännen i kommunen och tjänstemännen skyller på politikerna. Så som vanligt är det nån som heter Ingen, eller mera välkänt, Nån Annan,  som är ansvarig.

När jag läser sånt här får jag en känsla att jag skulle vilja tippa rådhuset upp och ner med de ansvariga, men som vanlig medborgare är man maktlös.

 Därför skriver jag detta.

mats

Ett svar på ”SYND DETTA INTE GÄLLER ALLA KOMMUNALANSTÄLLDA”

Nån Annan, han/hon är väldigt bra att skylla på. Men det är åt h-e kort sagt att odugligt chefsskap belönas på det här sättet. Tyvärr är det ju så. Inte bara i Halmstad. Man blir förbannad och frustrerad.
Förstår att ditt blodtryck når kritiska nivåer Mats.
Ja Roger Akelius är en smart kille. Han har säkert rätt om lönerna inom Röda Korset. Det är ju också horribelt. Och så är det de små människorna. som vanligt, som sliter och gör grovjobbet med att dra in pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.