MEETINGET I TARP, TYSKLAND 2010

Om ni är intresserade av att se mycket modeller, stora modeller, snabba modeller och dyra modeller, kan jag rekommendera en resa till Tarp. Tarp ligger just söder om Flensburg i norra Schleswig-Holstein i Tyskland. Man åker:

Öresundsbron-genom Själland-Lilla Bältsbron-Stora Bältsbron-söderut genom Jylland-Ca 4 mil söder om gränsen ligger Tarp.

Man har här ordnat en flygdag i 38 år. Så man har rutin. Det är en trivsam uppvisning med massor att se på.På söndagmorgon har man en loppmarknad, där man kan göra fynd. Det är bara att vara fräck och pruta. Du kan köpa det mesta i modellflygväg. Vidare finns där handlare under meetinget, fredag-söndag som håller bra priser om man jämför vad vi betalar här.

Roligast att bo är på campingen, det pågår flygning från morgon till kväll hela helgen, eller så kan man bo på hotell. Det finns lite att välja på. Naturligtvis kan man ta med en modell att flyga med.

Föreningen och fältet är väldigt välordnade. Snygga byggnader och fint fält och allt är i bästa skick.

Ordföranden heter Juergen Keil. Trevlig herre.

Om några är intresserade i Hökaklubben, kanske vi kan ordna en resa. Men, man måste bestämma sig tidigt. Detta för att kunna boka rummen. Jag skulle vilja säga sista datum för detta är mitten på april.

Tänk över om du vill uppleva något extra!

Länk till MFC Tarp : http://www.mfc-tarp.de/ 

där det finns massor av bilder. Ibland är deras hemsida ner för en period, men den brukar dyka upp. Om ni är väldigt sugna på bilder så maila. Jag har tusentals från Tarp.

 

IMG_0076

Det väl mest kända planet i Tarp, Hans-Hermann Lunds jättemodell med otroliga egenskaper.

P1010011

MFC Tarps klubbhus……jämför med vårt. Man är 55 medlemmar i Tarp, vi är nog fler.

 

P1010071

 

 

Stora modeller finns det gott om.P1010013

Liten del av campingen. Det brukar vara 300 husvagnar/husbilar där

 

IMG_0001

Typhoon turbindriven modell.

 

mats

 

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.