OLDTIMERFRIFLYG

Fin oldtimer från Sten Perssons välfyllda hangarer.

Sten ställer in kompression och bränslenål på Webran på sin modell. En dieselmotor har två inställningar som reglerar gången och det är kompressionsförhållandet och bränsle-luftblandningen. Dessa två måste överensstämma, för att motorn ska leverera den kraft man vill.

Sten skriver till bilden:

“Hi-Fli” är en amerikansk FAI-modell från 1956 av den sedermera kände R/C-konstruktören Phil Kraft. Den har en spv. på 150 cm och min modell, byggd 1998, är liksom originalet försedd med en Webra Mach I diesel. Det är en balsa-och siden-modell, som jag deltagit med i varje OT-SM sedan 1998″.

Här nedan en bild på en Webra Winner diesel. Den visar kompressionsskruven som påverkar topplocket som kan glida upp och ner i cylindern och därmed förändra kompressionen. Bränslenålen syns också tydligt.

mats

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.