Kategorier
Kuriösa modellflyghistorier

DET SISTA KAPITLET I HISTORIEN…..

 

om min bortflugna Ava i Hyltebruk 2007 skrevs i dag.

 

Som jag tidigare har beskrivit, flög ju min 3 m Ava bort för mig över skogarna i Hyltebruk, när jag en fin sommardag med knalltermik  besökte Björn och Daniel.

I korthet skedde följande: När jag med aktiverad aerodynamisk broms tryckte bort höjd,  fick jag en kraftig pitchup, som sled bort nosen med motor, reglage och LiPo. Modellen hittades efter tre dagar,  men drivlinan och nosen betraktade jag , som förlorad i de djupa skogarna.

Men det osannolika inträffade. Under ett av sina strövtåg i skogen utanför hemmet,  hittade Daniel minförsvunna  nos med innehåll !

Enligt Daniel , låg nosen jämte några tilhörigheter till de skogsarbetare , som höll på med avverkning. De tyder kanske på , att skogsarbetarna hittade nosen under sitt arbete och la den ihop med sin utrustning.

Tänk efter, att man just nu skulle avverka, att de hittade nosen i undervegetationen och att Daniel just denna dag var ute i skogen för att plåta älgar !

Daniel med min återfunna nos ! Än en gån Daniel, tack !

Detta är en kedja av nästan otroliga sannolikheter,  som tillsammans ska ha  giltighet och det gynnsammaste utfallet. Men det var det, som skedde och på Höka i dag,  fick jag den delen tillbaka, som saknades efter det olycksaliga haveriet, så att min Ava var helt återbördad.

Så här den ut,  när kom hem. Inga synliga skador, trots den ramlat  300 meter i fritt fall.

När jag kom hem,  testade jag min Megamotor och den gick utan problem, men jag ska byta lager i båda ändarna. Reglaget har inga synliga skador och jag har noga gjort  det rent . Reglaget var ett TMM  Pro. När det torkat ut,  ska jag testa det. Den fällbara proppen och spinnern var ok. Allt detta efter 4 år i naturen !

Spinnern och den fällbara propellern. Inget skadat utan allt i skick som nytt efter rengöring.

 Att min nos kom tillbaka, känns ungefär lika sannolikt som att vinna en miljon på lotto…..

Sån här tur har man väl bara en gång, men upphittandet av min Arrow nere vid Hovs Hallar,  var inte dåligt det heller. 

 Så låt aldrig hoppet fara !

Allt bildmaterial (c) Copyright hangflygning.se

mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.