Kategorier
Dagens snespark

DEN MÄNSKLIGA DÅRSKAPEN…

 

känner inga gränser. Vid läsning av en tidning fanns en artikel, vilken handlade om en örn som hade tagit en kanin och ätit upp den.

Händelsen hade väl inte väckt så mycket uppståndelse om A: Det hade skett i någon av våra stora skogar eller B: Om kaninen inte varit tam.

 

örn

 

Jag förstår bara inte hur denna örn skulle kunna veta om kaninen var så att säga vild eller tam?

Denna örn hade alltså tagit en kanin, som ju är ett vanligt byte för båda våra örnar, havsörn och kungsörn och denna kanin var tam och befann sig på en tomt.

Fadern till dottern som ägde kaninen blev så upprörd ,att han polisanmälde händelsen. Ja, det är sant.

Då gäller det ju för åklagaren att få tag i Östen Örn, förhöra honom, väcka åtal och kalla honom till rättegång, därefter om Östen befinns skyldig utmäta ett lämpligt straff.

Kan vi tänka oss samhällstjänst? Nja, det blir nog böter eller villkorlig dom, eller kanske kloboja…

Jag kan inte förstå, att en tänkande varelse går och polisanmäler en sådan sak. Han borde hängas ut med bild, så alla kan se vilken pajas han är.

Polismyndigheten där han anmälde händelsen skruvade på sig och sa, det kunde uppstå vissa praktiska problem och avskrev ärendet.

Man kan undra, vad mannen hade tänkt sig för åtgärder från samhällets sida?

Kanske han ville ha AEA=AntiEagleArtillery installerat på sin tomt ? Eller anti-örn-missiler?

Han får väl bygga in sin tomt under en jättelik kupol av hönsnät, eller som i hans fall hade väl fårstängsel passat bättre……

Denna idioti får mig att tänka på den lilla mellanvästernstad i USA, där man hade uppe frågan i motsvarande stadsfullmäktige (City Council) om att hästar skulle ha kläder, som dolde de så att säga i USA onämnbara kroppsdelarna!

Jo, det är sant.

En sak till.

 Om vi tänker oss, att mannens dotters tama kanin hade hade  hoppat upp och huggt örnen vid strupen, tagit död på den och i lugn och ätit upp havsörnen, hade mannen anmält sin dotters kanin för polisen såsom varande skyldig till dråp på en fridlyst art?

 Ja, det är bara en tanke lika absurd som mannens handlande.

Länk till artikeln:

 http://www.expressen.se/Nyheter/1.1767416/havsorn-at-upp-kanin-polisanmaldes

 

mats

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.