Kategorier
Projekt AVA Segelflyg

JAG LÄNGTAR SOMMAREN !

 

 

 

för då ser det ut så här nere på Höka !

 

 

Nu när man går och vankar och ser det gråa vädret,  går ju osökt tankarna tillbaka till Höka, när det var grönt och fint.

Speciellt tänker jag på, när man satt i stolen och flög termik med någon av Avorna. Jag tror aldrig,   jag haft ett plan,  som jag är så förtjust i, som just Wladimirs olika Avor. Jag har inget att klaga på, utan de är anpassade, så bra det går !

Finns inget bättre, än att komma ner till Höka vid 9-tiden, montera och kasta iväg. Sen på ca 100 m höjd höra de första pipen i variometern , som indikerar termik och att sen kunna kurva med dagens första svaga termikblåsa upp ett par hundra meter.

Det är för mig modellflyg !

Det är inte lätt att klippa dans första blåsa, för den är liten, svag och oregelbunden på låg höjd. Men tack vare Avans utomordentliga flygegenskaper kan man verkligen utnyttja stiget maximalt.

En njutning,  det är det !

Sen,  vid 10-11-tiden , brukar de andra ynglingarna dyka upp. Uno, Thommy, Lasse, Morgan, och de andra pensionärerna. Då blir det tid till prat och fika. Allt vi berättar för varandra är nästan sant………

Detta längtar jag till nu !

Lite bilder:

 

Min HyperAva inför testflygning

 

HyperAva

 

Härligt med mycket spännvidd !

 

HyperAvan på dess hittills enda flygning

HyperAvan blir svår att slå i termiken

Min SuperAva, numera skrotad. Den var utsliten i stort sett. Mycket småskavanker och att klä om vingarna på en hitechmaskin är inte enkelt. Alltså att klä på kolfiber och kevlar.

Den hade då loggat 369 flygtimmar i termiken.

HyperAvan cruising

SuperAvan glider förbi.

 

mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.