Kategorier
Segelflyg

MAN KAN JU INTE LÅTA BLI….

 

att ta sig en termiksväng…

 

nu när vädret är så vackert och lämpligt för modellflyg. Tisdagen gav 15 graders värme och svag vind, vilket gjorde att jag tog med en av mina trogna Blue Phoenixar i bilen när jag skulle skaffa virke till en vindskydd åt hästarna.

Först arbetet dock. Ner och hyrde en släpvagn på Statoil och så ut på E6. Då försvann allt ljus på instrumentbrädan och alla varningssymbolerna lysste. Helomvändning, tillbaka med släpet och upp till verkstaden. Bilen utandades sin sista suck på parkeringen utanför verkstaden. Felet ? Generatorn lagt av. Kul. Får min bil i morgon förhoppningsvis. Man behöver inte byta generator utan troligtvis räcker det att byta diodbryggan. Men jag orkar inte klabba utan sa till om en ny generator.

Vi får se om det funkar sen, men det gör det väl.

Som vanligt fick jag låna verkstadens gamla 740 Volvo under tiden min bil lagas. Så tillbaka till Statoil och hämta släpet sen ner till mitt gamla arbete och mygla lite virke. Köra hem, lasta av och stapla det fint så det inte blir krokigt.

Men nu, efter körning hit och dit var det dags att flyga lite. Fast först skulle hästarna ha ensilage. Jag såg ju hur fåglarna flög termik över mig och i mina tankar var jag redan långt över marken.

Ok, min Blå Fenix blev ihopsatt och ivägslängd. På 75 m höjd kunde jag stänga motorn då en kraftig blåsa släppte. Det var mycket stark torrtermik och jag fick 2 timmar i luften. Sen orkade jag inte mer, trots jag satt i en bekväm trädgårdsstol. Men det kändes härligt att våren kommit så långt som den har. I morgon är det lovad nordvästlig vind på Hovs Hallar och då ska jag flyga skärm eller modell.

Detta är enda bilden från idag på min kärra efter landning bland hästskitarna:

mats

Ett svar på ”MAN KAN JU INTE LÅTA BLI….”

Tack Mats!
Alltid kul höra att du är igång, att du är glad för att flyga Phönixen det förstår ja, det är en toppen kärra att ha med sej!
Om man är i Norge eller var man är så plockar man fram “Bluen” & kameran sen vet man hur omgivningen ser ut där man befinner sej,efter flygningen!!!!!

Jag förstår även din dragning till 740:tian!!!
Ha de Rolf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.