Kategorier
Naturbilder

NATUREN, ALLTID HÄNDER DET NÅGOT OVÄNTAT

 

Det är tyst, det är vackert med fina höstfärger när jag promenerar. Trots regnet blir det en positiv upplevelse. Jag hade turen att se en dovhjortskidde, cirka 5 månader gammal, som var ganska orädd för mig. Bilderna tog jag med en vanlig kompaktkamera utan något extra.

Tyst och orörlig som en död mus satt jag och studerade kidden och då såg man verkligen ,hur vaksamma dessa djur är. Den tog en tugga, tuggade och reste huvudet och kollade terrängen runt sig. Hela tiden på alerten.

Vidare såg jag hur sparsmakad detta djur var, på vad den åt. Den gick inte fram som en slåttermaskin i naturen, utan den tog lite här och lite där. Dessa djur gör så, för deras matsmältningsystem kräver en väl sammansatt kost.

Promenaden runt Torvsjön är alltid spännande ur fotosynpunkt. Man hittar nya motiv varje gång, för det är alltid något som ändrar sig.

Årstiderna naturligtvis och ljuset skiftar hela tiden. Om det blåser mycket eller om det är vindstilla. Lukten i skogen förändrar sig varje dag. Vi vet hur en granskog luktar i sommarhettan och hur en blöt mossmark luktar om hösten. Fast plåta lukter…njae.

Hela tiden finns det dynamik i naturen. Håll koll på det och plåta!

Egentligen var jag på promenad runt sjön för att se på den ö som Leif M hade upptäckt…….

Jo jag hittade den och jag skrev till  Leif ,att jag sätter en skylt på den, som säger att denna ö upptäcktes av honom 2009………..

Efter en promenad kom jag att tänka på, att jag skulle kunna köra och kolla ett av mina trattkantarellställen, för trattkantareller rätt tillredda smakar synnerligen delikat.

Således iväg i regnet och efter tråcklande på småvägar närmade jag mig mitt svamprevir på Sveaskogs mark.

Vad hittar jag jämte vägen?

Ja, se på bilderna. Det är antagligen samma polska svin, som slängt skräp på flera andra ställe i Sveaskogs marker. Det som var slängt var försett med polsk text. Dessutom en ovanlig typ av sopsäckar. Det var samma säckar på de andra tre ställena.

Den här gången har jag en aning om var patrasket bor. Så jag ska gör allt, för att fylet får stå för sina svinerier!

Svampar? Fanns nästan inga. Här hade varit riktiga svin av modellen med långa betar och svarta borst i pälsen och bökat totalt rent.

Fast det är klart, det må vara dessa svinen förlåtet, men de andra svinen, jag hoppas de får stå till svars!

Så en dag i naturen bjuder på mycket. Skönhetsupplevelser, årstidsväxling, lukter, knipor i Torvsjön, svampplockning och två sorters svin.

 

IMG_0069

Ser ni baggen med de avsågade hornen?

 

IMG_0014

Jag säger inte vad det blir fin smak på……………………..

 

 

IMG_0002

Hon var inte stor.

 IMG_0008

Här har de polska svinen slängt sitt skräp, eller har de brunstat? Ja, det kanske ser ut så då.

Men då tycker jag de ska stanna i Polen under brunsten!!!

 IMG_0060

Denna okända ö i Torvsjön upptäcktes av Leif 2009. Jag vet inte om han har territoriella krav på den????

 

 

IMG_0062

 Här är en annan ö, vad ska vi döpa den till?

 

mats

 

 

Galleri här under med de bilder som inte åkte upp. Klicka på första bilden och sen på framåt pilen. Vill du gå tillbaka, klicka på den bild du har framme, så kommer du tillbaka.

Lite dubletter i galleriet men w t h?

[nggallery id=32]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.