Kategorier
Okategoriserade

ETT FÖREBUD OM VÅR…

 

 

 

 

 

…jag hörde och såg lärkan i dag !

 

 

 

DCIM119GOPRO

 Här såg jag lärkorna

 

 

Flygsugen som jag var,  beslöt jag att åka till Haga, där jag ibland flyger termik, för att få lite allmän flygträning.

I min Sparky, som vanligt,  hade jag monterat min GoPro.  Jag tänkte som så, att man kan ju aldrig veta…

När jag monterat modellen, fyra gummiband så det är snabbt gjort, tyckte jag,    jag såg en sånglärka skymta. Mycket riktigt, efter att ha tagit min kikare i bilen fick jag syn på en liten flock ute på åkern.

Nu är våren kommen tänkte jag omedelbart. Som en bekräftelse av tanken lyfte några av fåglarna och drillade. Det kändes skönt. Inte bara fåglar gjorde att det kändes som vår, även lukten från åkrarna kittlade näsborrarna.

Nåväl, iväg med modellen och flyg. Efter 20 minuter i luften kom en glada. Alla som försökt, vet hur svårt det är att plåta en fågel från modellen i luften. Höjden är mycket svår att bedöma. Jag försökte så gott jag kunde och var väl övertygad om,  att jag fått några bra pics.

Men verkligheten tog illusionen från mig, när jag hemma kollade bilderna. Man kan säga,  att jag flög för lågt. Eftersom kameran plåtar nedåt 25 grader, måste planet befinna sig över det man ska fotografera.

Men nästa gång…då så.

Eftersom jag för en vecka försökte köra upp till fornminnena och skändligen fastnat i leran, så undvek jag att göra det nu. Vägen går ju fint att starta och landa på.

Så småningom landade jag och hemkommen kollade och fixade jag bilderna,  som jag redovisar här.

Om det är roligt att modellflyga ?

Ja, för tycker man inte det, så gör man ju nåt annat,  som är väsentligare och jag ska inte ännu en gång räkna upp de saker man göra, som inte kräver någon som helst ansträngning….men det har med den virtuella världen att göra.

Håll tillgodo:

 

 

DCIM119GOPRO

Starten

  DCIM120GOPRO

Över denna marken syntes och hördes lärkan.

DCIM120GOPRO

Jag försökte fotografera lärkorna, men de blev bara små korn…

DCIM120GOPRO

Min flygplats

DCIM120GOPRO

Jaha, så här ser det ut.

DCIM120GOPRO

Utsikt mot Kattegatt.

DCIM120GOPRO

Hagahanget 1.

DCIM120GOPRO

Hagahanget 2.

DCIM120GOPRO

Varför jag plåtar en björkdunge ? Jag tycker bilden är bra…

DCIM120GOPRO

Jag har sagt det förut, men den här jordbrukaren han kan harva och ringvälta raka fåror !

DCIM120GOPRO

Det gäller att stå i lä…

DCIM120GOPRO

Lite blek vårsol lyser upp.

DCIM120GOPROGlada som dök upp

DCIM120GOPRO

Lite närmare.

DCIM120GOPRO

Gladan en stor och vacker fågel, som nu är allmänt förekommande i Halland.

DCIM120GOPRO

Jag trodde jag var mycket närmare, än vad jag är.

DCIM120GOPRO

Gladorna, kanske i sin kraft av sin storlek, brukar inte vara rädda.

DCIM120GOPRO

Det är inte enkelt….

DCIM120GOPRO

…att fotografera en fågel från en modell.

DCIM120GOPRO

DCIM120GOPRO

Fotograf och flygare.

DCIM120GOPRO

På denna grusvägen ska jag landa

DCIM120GOPRO

Så det gäller att malla in sig.

DCIM120GOPRO

Rutin och erfarenhet gör att man kan landa på de flesta ställen…

DCIM120GOPRO

Japp, då var det klart !

Någon talade om vår …

 

 

SONY DSC

…men jag kom snabbt tillbaka till verkligheten…

mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.