Kategorier
Okategoriserade

INGA MER BÖCKER…

 

……..och det känns lite veset just nu.

 

Nu,  när jag gett bort och kastat nästan 2000 idogt samlade böcker, känner jag det,  som om jag stod med byxorna nere…..

Mina bokhyllor är tomma som efter en utförsäljning på Ikea. Hela rummet är ju förändrat. Böckerna gav ju färg och liv åt mitt rum, men nu är det kalt och det ekar nästan, när man går där.

När jag slängde böckerna, slog någon in en spik i min boksjäl för varje volym som försvann ner i komprimatorn på återvinningsstationen.

Aldrig trodde jag, att jag skulle kasta bort mina böcker. De var ju en del av mig och hade berett så mycket upplevelser.

Böcker går ju alltid att köpa, så det kommer säkert, att bli ett nytt bibliotek igen.

Ska jag vara ärlig, så tänker en del av mig, att det är en viss befrielse att bli av med flera hundra kilo böcker. När man flyttar, har det ju varit ett evigt bärande med bärkassar fulla med böcker. Det slipper jag nu.

Sen trodde jag, det skulle vara lätt att ge bort böcker. Mina böcker var av bra kvalitet. Alltså inte Bra Böcker typen utan riktiga böcker tryckta på kvalitetspapper. Men kanske folk inte läser nu förtiden, för de böcker jag gett bort, har jag fått truga på folk.

 Ett tag tänkte jag sälja de bästa böckerna till ett antikvariat i staden, men han vill inte betala rimligt. Jag tog med ett urval och visade och fick reda på, att de inget var värda. Vilket motsades av det faktum, att böckerna var högt värderade på Bokbörsen. Så där blev det ingen försäljning för mig.

Såedemede

mats

mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.