Kategorier
Flyghistoria

BARA LITE DIVERSEBILDER……

 

från mitt omfångsrika arkiv….

för det har ju inte hänt så mycket nytt, vad gäller flyg.

En tragisk olycka i  USA där pilot och wingwalkern omkom. Video hittar ni på  YouTube.ser det,
för låg fart, tveksamheter i manövreringen i inverterat läge och feledömning av piloten. Men som sagt
, det är mina slutsatser av vad jag såg på videon.

Den stora flyguppvisningen i Paris på Le Borguet har hållits med deltagare av alla stora tillverkare.
Dock inga från USA som visade deras militära plan……..

Ryssarna visade sin SU-35 och ok, det kan mycket. Men att flyga ett plan olastat med min
bränsle för en 8 minuters display, det är en sak. Att flyga med full vapen- och bränslelast är nåt annat.

Här kan ni se flygplanet.

För egen del har jag flugit hang och mycket termik. Mina hangmodeller går som på räls och trots de har nästan 10 år på nacken, tror jag mig kunna matcha de modernaste kärrorna utan att ta i för mycket. Jag tänker på min Arrow. En härlig modell, som har oanad kapacitet och som rätt flugen är hypersnabb under rätt omständigheter.

Termik flyger vi på ett nytt ställe som på alla sätt är bättre än på klubbfältet, då det bland annat är mindre känsligt för sjöbris och det är lättare att flyga där för oss åldringar som har krämpor, vilket gör det svårt att flyga på klubbfältet på grund av bestämmelser och regler som säger du måste stå på viss plats när du flyger. För mig med min skadade halskotpelare och mitt hjärta är det omöjligt.

Jag flyger aldrig 10-15 minuter när jag flyger. Jag flyger kanske 2-3 timmar och då klarar jag inte att stå upp. Såärdetmeddet !

För att ni ska få nåt intressant att se på kommer här en fin video från The Old Warden Aerodrome där The Shuttleworth Collection finns med sina fina plan. Jag har varit där flera gånger och jag rekommenderar ett besök om ni är intresserade av flygkultur.

Strandskatorna har synpunkter på min flygning, när jag plåtade ute i Oceanhamnen.

   …så de sa de skulle visa hur det egentligen ska gå till….

…skratt- och fiskmåsarna skulle inte vara sämre…

Pär Lundqvists segelmodel från 1952 i luften. All eventuell symbolik är tillfällig…..

…här strålar ett himmelskt ljus på Pärs kärra…

Hökafältet Midsommarafton kl 1200. Hotande höga moln, men det blev inget av det.

Ett par stänk kom och de inväntades under tak.

      En humla pollinerar………

   Vad detta är för växt ? Ingen aning, för jag hade inte med Linnés Flora, så jag kunde inte

                                                                     examinera den.

Detta är Blåeld fotograferad i hamnen i Halmstad. Dök upp här efter att ett fartyg lossat kalksten från

Gotland. Växer i hamnen där det är torrt och grusigt. Till exempel vid järnvägsspår.

För det vetgirige: http://sv.wikipedia.org/wiki/Bl%C3%A5eld

Vår traktors nya tank…

        Kastanjeträd vid Sperlingsholm

  Märkliga utväxter på träden.

Här har denna konstiga figur kommit springande i full fart och stuckit huvudet i sanden eller…?

Klockan 2212 på kvällen.

mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.