Kategorier
Okategoriserade

HUND OCH MODELLFLYGNING

 

Låter lite apart men ändå…….

 

Jag fick mig tillsänt bilder på en valp som är kommen från en mig närstående mopstant. Mamman heter PimPim och valpen heter Pimms och är en herre.

Pimms deltog i sin första utställning som valp och tog hem första pris. inte dåligt. Så här ser en 4 månaders mopsherre ut:

                                                               Herr Pimms 4 månader.

                        Inte konstig han tog hem tävlingen, med en sådan exteriör. Det syns han brås på mamma  PimPim från Älvasjö

 

 

I söndags var det ganska visset väder med dimma och regn. Men på eftermiddagen blev det en lucka i vädret ca klockan 1400, varför jag beväpnade mig med en enkel modell och åkte ner till Höka för att lugna flygtarmen.

Tomt var det,  så man hade hela fältet för sig själv. Konstigt inte fler kommer ner och flyger, när vädret är bra. Men det är väl så, att intresset saknas.

Nåväl jag fick en timma i luften gott och väl med modellen, som nu efter justering och intrimmning flyger som den ska. Nu är anfallsvinklarna ok och vingarna är torderade för att förbättrea lågfartsegenskaperna.

Tar man sig tid och analyserar felen på en dåligt flygande modell och man rättar till dessa, får man en bra belöning med en rättflygande och bra flygande modell. Det vill säga modellen flyger som ett plan ska flyga.

I modellen hade jag en minicam och då jag kollade filmen såg jag att våra gemensamma vänner, vildsvinen, nu har varit ute på andra sidan järnvägen i naturvårdsområdet och plöjt ordentligt. Får se vad bröderna Sandberg säger näsen svinen plöjer deras bete.

Nå, bättre svinen plöjer där än hos oss. Kollar man flygbilder ser man hur de bökat på den mark som vi arrenderar.

Hoppas det är hög spänning i staketen och bra med strömstyrka.

För övrigt har jag nu flugit ca 5 timmar med min nya JR-radio och jag är nöjd. Det betyder ingen förlorad kontakt med modellen eller annat krångel. Man kanske skulle bytt för 3 år sen och sluppit alla de nära döden upplevelser jag haft med mina Avor.

Jag menar, det är inte så roligt att se sin Ava med telemetri och övriga tillbehör försvinna in över ett bebyggt område….

Här några bilder på modellen jag flög med. Jag köpte lite modellprylar av Francis och däribland denna nybörjarkärra. Flyger som en dröm nu. Bra ställ med fjädring som gör att modellen inte struttar fram på marken och som gör landningarna lätta.

                                                                  På stabben sitter Minicamen,  vilket inte var bra, för objektivet fokuserade på vingen varför

                                                                  bakgrunden blev oskarp.

                                                          

 

                                                               Klart för takeoff mot Pilkington, hur länge det nu varar……

                                                                 Solen sken i dag på Höka, ni ser själva !

                                                                                                   Sparky 400 beredd att starta väster

 

Jag försökte att fotografera modellen i luften, men det sket sig.

mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.