Kategorier
Väder och vind

VÄDRET FÖR EN MODELLFLYGARE NU

 

…………….är helt enkelt bedrövligt !

 

Jag personligen tycker det väder vi har haft i vinter har varit bedrövligt och deprimerande. Det är bättre med 10 grader kallt och högtrycksläge med snö, än att ha det vi har nu.

Lågtrycken kommer som skjutna med kulspruta från Atlanten, med sina varmfronter som ger blåst och regn. Vi har hittills i år, 11 dagar enligt min regnmätare,  https://hangflygning.se/wx.htm  fått ca 40 mm nederbörd.

Vad som är tråkigt , är ju att enligt yr.no , finns det ingen förändring i sikte de närmaste 14 dagarna. Eftersom jag inte mera arbetar utan är pensionerad sen 4 år, jag sa upp mig i förtid, måste jag ha sysselsättning , annars sjunker man in i en vegeterande tillvaro utan mål.

Men nu , med detta väder,  får man inte mycket stimulans att ta ut sin modell. Jag brukar skylla inte så mycket på regn utan på blåsten.

I går onsdag var det fint väder och man såg något,  som kallas sol. Dock blåste det 12 m/sek, så inte blev det fluget.

Jag tog den nya hästen,  som är ung och stark för en ridtur och naturligtvis när vi travade på en för mig  gammal känd väg, men för hästen en okänd väg, fick hon ett fnatt , när vi red förbi en liten kulle jämte vägen. Hästen kastade och satte av i full galopp över en mjuk åker….som jag fick avbrutet hastigt och hästen tvärnitade. Så den gamle ryttaren for av. Inte fort , men naturligtvis låg det en sten där jag föll och det gick ett revben….. Sånt händer aldrig när jag hang- eller termikflyger.

Nä, jag kan bara säga,  att jag längtar enormt efter sommaren. Tänk att kunna åka upp till Storsegelmeetinget på Ålleberg och se modeller med 9 m spännvidd. Eller ta bilen och husvagnen och kuska ner till Tarps flygdag och sen ner till Wasserkuppe. Eller bara ta en av Avorna och flyga termik nere på fältet precis så länge man vill sittande i en stol i skuggan.

Nog är det bättre än det vi har nu ?

Jag illustrerar lite av mina tankar med mina bilder så dröm framåt !

           Blir man inspirerad till modellflyg av detta väder ?

          Vatten har vi gott om, nån som behöver ? Blött i marken så man inte kan gå.

         De enda som flyger är kråkorna, men de var också trötta på blåsten. Det var det en som sa i alla fall.

            Nä, tacka vet jag att att köra slaghacken på  fältet i högsommarväder

           Eller att flyga med en enkel och välflygande Blue Phoenix.

        Vänta på vind på Hovs Hallar ? Det är inte tråkigt, man njuter av naturen i stället.

       I väntan på en termikstart med skyn full av blommande Cumulus. Den bästa upplevelsen med en Ava.

     En Tysklandsresa hittade detta hang utanför Stuttgart. Tyvärr hade jag ingen modell med utan fick se på.

 

 Detta var mitt 900.(niohundrade)  inlägg på min blogg sen starten…..

mats

3 svar på ”VÄDRET FÖR EN MODELLFLYGARE NU”

Jag, känner detsamma. Men dina sommarbilder inger hopp om sköna dagar framöver.

Det gäller bara att ta sej förbi mörkret och lågtrycken.

Det kan gå. Mvh. Björn……..

Hej Mats!
Du kan väcka vårkänslorna med dina fina bilder, ja tänk när vi kan glida fram under sugande moln
eller dra en repa på Hovs Hallar!
Jo jag läste men med din din gåpå anda så sitter du där igen, Krya på dej!!!
Rolf

Jo Lyckliga ost!
Vi här uppe på höglandet har fått under samma period 66 mm, Björn han skrev inte hur många mm dom har fått där ännu längre norr ut!
Jo det tarvar en förklaring, dom svarta märkena på Blue Phönixen på rodret & framman för vingen.
du måste du förklara för oss som inte kan, är det för att vilseleda “fi”?
Mvh. rolf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.