Kategorier
Dagens snespark

DET KUNGLIGA FÖLJET (a never ending story)

I dag har jag lärt mig, att ett möte på slottet hos prinsessdamerna är för näringslivets toppar lika viktigt som ett möte i styrelserummet…….Jajamen, så är det. Konstigt att inte man hade ett möte, med de som bär krona på hjässan ,  i samband med nedläggningen av Saab? Jag menar, då hade väl knugen och hans familj kunnat fixa, så nedläggningen inte hade behövt ske eller???

“Att umgås med de kungliga är viktigt för att kunna skapa nätverk”,  babblar en så kallad PR-konsult.

Förstår ni nu, att Sverige är ett sagoland?

Att folk tar det kungliga fjanteriet på allvar och blandar ihop det med strategiskt tänkande i stora börsnoterade bolag.

I artikeln kan man läsa,  att speciella hovnarrar,  har som det heter,

“Rensat ut illojala vänner och lycksökare” ,

till det kungliga patrasket. Allt enligt experten.

Jag höll på att glömma det. Vi måste naturligtvis ha en bild på delar, av den hårt arbetande begåvningsreserven, som betyder så mycket för våra stora företags förmåga att ta viktiga strategiska och taktiska beslut:

 

prinsessfjanteri

Det finns dock ett svart får i näringslivet och tack och lov för det.

Christina Stenbeck, som ju ärvde det Stenbeckska imperiet.

Hon vågar man inte släppa lös bland majestäter, prinsessor och prinsar,  för hon befaras vara för inriktad på affärsverksamhet.  Det vill säga, hon vill inte knäfalla för den Bernadottska släkten.

 Heder åt henne.

Förresten artikeln i tidningen hade en lite uddighet. Inte själva dravlet som stod där, utan man hade bland alla prinsessor, överklassmänniskor, tiaror, PR-konsulter och hovspecialister klippt in en annons, där en kyrklig organisation tigger pengar till utedass för Afrika, allt illustrerat av en glad afrikansk urinvånare….undrar om redigeraren gjort det på djäkelskap?

Hoppas det i alla fall.

Jag undrar, om jag har chans att bli bjuden på något av bröllopen….och om jag skulle få en inbjudan, räcker det, om jag virkar två grytlappar i present månntro??

mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.