Kategorier
Skärmflygeri

SKÄRMFLYGNING PÅ HOVS HALLAR SOM BLEV EN PROMENAD

 

Väderutsikterna för fredagen var enligt yr.no goda, så förutsättningarna för att kunna skärmflyga på Hovs Hallar såg lovande ut. Jag packade bilen med skärmsäcken, kängor och allt som hör till och drog ner.

På Hovs Hallar tillstötte Gustav och Kennerth. Vi släpade upp utrustningen till högsta punkten, där vi normalt sett startar. Vinden visade sig var aningen hård och från nornordost.

Nog var vinden hård, men det var Gustav också , för han startade med sin Gradient. Turbulent vid kanten men han fick fin höjd.

Jag och Kennerth förberedde oss för start, men tyvärr, vinden lade av inom 10 minuter. Gustav fick göra en landning på en grönyta innan parkeringen och allt gick ok.

Jag och Kennerth hade bara att lägga oss i gräset för att parawaita. Det betyder man väntar på lämplig vind för att kunna skärmflyga. Gustav tillstötte sen efter promenaden upp.

IMG_0212

 Gustav och Kennerth, innan vinden lade av.

 

IMG_0222

 Två skärmpiloter under intensiv parawaiting….

Tyvärr kom ingen vind, så det var bara att packa ihop och dra ner till bilen. I stället gick jag runt och plåtade lite och  här är resultatet.

 

 

IMG_0132

Hovs Hallars hangkant mot nord, 90 meter över havet.

 

IMG_0192

Vid min promenad runt Hovs Hallar märkte jag att björken spridit sig till platser, där den inte förekom innan. Nu börjar bladen anta höstens färger, men jag tror,  kommer det frost på natten, kommer färgerna att explodera i kaskader på lövträden.

 

IMG_0178

Kvigorna, som är helt felaktiga betesdjur på en plats som Hovs Hallar, har orsakat kraftiga eroderings- och förslitningsskador i den känsliga ytan.

IMG_0163

En bit av Hallandsåsen sticker fram. Hallandsåsen är ju en Horst, vilket betyder att åsen är uppveckad av flytande bergarter, som när de svalnade sprack och krackelerade.

Detta visste alla fackmän utom Banverket, när de projekterade tunneln genom Hallandsås. Den har hittills kostat 11 000 000 000 kronor (Elva miljarder) och är enligt mitt sätt att se det, ett av de monumentalaste ekonomiska haverierna för statliga (skattebetalarpengar) de sista 30 åren.

Allt för att vinna 15 minuters restid…………….

IMG_0162

Naturens färger

 

IMG_0157

Värdshuset bygger ut.

Från att ha varit en mindre träbyggnad på 60-talet till en modern restaurant med boendemöjlighet i småstugor. Vidare bedrivs konferensverksamhet där.

Länk:

http://www.hovshallar.com/

 

 

IMG_0117

Naturens överflöd vid Hovs Hallar, björnbär. Tyvärr hinner de inte mogna i år. Frosten nyper de i brådrasket.

mats

 

video från Hovs Hallar:

Hovs Hallar paragliding in Sweden from mats strömberg on Vimeo.

 

 

 

2 svar på ”SKÄRMFLYGNING PÅ HOVS HALLAR SOM BLEV EN PROMENAD”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.