Kategorier
GoPro kameror

MODELLFLYG…

…kan ju innebära massor av saker.

 

 

 

Två solitärer

Jag menar,  det finns så många aspekter på begreppet modellflyg. Här finns nåt för alla, som är genuint intresserade av just att FLYGA.

Alltså att ha en modell i luften och utföra vissa saker.

Jag har flugit radio i mer än 40 år, men var gång jag skickar iväg min modell, antingen en segelkärra eller en motorkärra, så har jag alltid ett mål med min flygning. Det behöver inte vara något ouppnåeligt mål, utan man kan hålla sig till modesta nivåer.

Så även i dag, då vädret var makalöst fint. Vind 0.5 m/sek ost och temp ca 8 grader med sol. Dagen var ju som gjord för flygning.

Min nya GoPro 3+ hade jag ju testat i disigt väder och dåligt ljus för några dagar sen, men jag var mycket sugen att testa den i bra ljus, för att se om resultatet blev bra.

Således lastade jag min SparkyII,  där jag monterat ett kamerafäste på höger sida, till skillnad från min Sparky 1, där fästet sitter på vänster sida. Vidare ville jag se,  vilken vinkel kameran krävde,  för att man inte skulle få med vingen, eller för mycket av vingen i bild.

Eftersom jag just utfört en fotografering för en myndighet körde jag ner till platsen för uppdraget,  vilket var i närheten av Lagaoset  nedanför Snapparp.

Man kan köra nästan ända fram till stranden, då det finns en parkering just bakom sanddynerna. Är det vackert väder,  finns det alltid människor som promenerar här eller bara sitter och njuter av natur och utsikten.

Kanske de njuter av tystnaden också.

Därför är det ju så bra,  att vi har elkärrorna, som gör allt miljövänligt och enkelt. Alltså ner till dynkanten, på med kamera och ström och iväg.

Ljuset var starkt och  en ganska liten modell som Sparky är och som den är klädd med Flitecote, det gör den under vissa vinklar blir svår att se. Därför fick jag hålla mig inom 250 m,  då jag flög mot solen. Men det blev bilder i alla fall och jag redovisar dessa här.

Se bilderna som en utflykt i det halländska kustlandskapet.

På väg ner till Snapparp såg jag detta, vilket naturligtvis lockade en opportunist som jag.

Spindelväv ?

En bit ifrån hade man lagt upp en betesstuka. japp det heter det, när man lagrar betor av något slag frostfritt över vintern.
Jag har aldrig sett en sån här stor stuka tidigare i mitt liv. Min morfar hade betestukor men det var avsevärt mindre byggen.

Det enda som störde laholmsbuktens släta yta var den turbulens, som uppstod då Lagans vatten kolliderade med den nordgående strömmen.

Här står min Sparky II beredd på nya äventyr.

Så här enkelt sitter min kamera. Varför ska man gör saker och ting svårare…med kevlar, aluminium……….?

 

 

På väg ner för ny start.

Dessa bilderna får man så att säga på köpet,  om man har en kamera på sidan,  som tar kontinuerligt 2 bilder i sekunden.

Ibland blir man själv plåtad under plåtning.

Ett svar på ”MODELLFLYG…”

Hej Mats!
Bussigt av Dig att ta mig med på en somrig promenad med suveräna “minnesbilder”.
Jag har aldrig gått så långt på länge och inte heller upplevt så mycket! Tack, Mats!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.