Kategorier
RC-Utrustning

ÄR DYRT BÄTTRE ???

 

….när det gäller rc-utrustning eller….

 

Som jag tidigare skrivit har jag de sista 2-3 åren kämpat med 2.4 gHz prylar. Jag köpte en Spektrum ombyggnadssats till min Mc-24 Gold Edititon och tänkte att därmed skulle störproblemen? vara lösta. Spektrum är ju ett känt märke tillverkade av Horizon i Malysia.

Det hjälpte inte. 6 gånger fick en bourn-out i mottagagaren. Det vill säga den dör…….den går inte in i det noga testade failsafeläget jag ställt in. modellen bara glider på.

Detta skedde två gånger med mina större Avor. Båda gångerna hade jag en enorm tur att jag fick tillbaka modellen utan en skråma. Vid kontroll var mottagaren låst. Jag fick resetta den och starta om, då gick den igång  och stängde jag av sändaren gick den snällt i failsafe. Synd den inte kunde göra det i luften…….

4 gånger hände samma sak med min Blue Phoenixar. Mottagaren död och låst. Resetta och starta om,  då gick den.

Eftersom jag inte vill hålla på så här och känna mig osäker,  beslöt jag mig för att köpa en sändare. Det blev en JR 9 kanals sändare med tillhörande rx. Mina gamla Spektrummottagare var kompatibla med JR så det underlättade.

Medan jag väntade på min JR,  fick jag en sändare och mottagare till låns av Frankie. En som jag aldrig hört talas om: Walkera.

Nåväl,  den hade en bra display och efter lite funderande kom jag på,  hur man programmerar den. In med rx i en Blue Phoenix och så provflög jag. Funkade perfekt, trots jag stressde den hårt genom att flyga mycket långt ifrån mig, lågt och bakom träd och buskar. Funkade klockrent. Radion med 8 kanaler och 2 mottagare 8 kanaler kostade 1200 spänn…..

Så småningom fick jag min JR. När jag jämförde JR med Walkeran såg jag att:

Displayen och grafiken identisk. Programmering identisk fast det skedde med olika knappar. Innamätet mycket likt. Inte bara mycket likt, det var misstänkt likt JR…….

Min JR funkar till mycken belåtenhet så den klagar jag inte på. Men frågan är ju om man får 3 gånger så mycket vid köpet av JR jämfört med Walkera för sådan är prisskillnaden ?????

Om nu Walkeran är så bra, varför köpte jag inte en sådan ? Enkel: Walkeran är inte kompatibel med Spektrums mottagare, av vilka jag har många och inte ville göra överflödiga.

Mekaniskt sett märkte jag ingen skillnad. Walkeran tycks vara populär i USA och då särskilt som helikopterradio.

                                                                                                   Min nya JR

 

 

                                                                        Walkera sändare

                                                                       Länk Walkera:

                                                                     http://www.walkera.com/en1/particular.jsp?pn=W2801PRO

                                                                                                        

 

Ja ovanstående var bara en fundering

mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.