Kategorier
Nostalgoteket

BILDER FRÅN TIDER SOM FLYTT

 

Ännu fler bilder från modellflygforntiden i Hökaklubben. Som vanligt kvaliteten ej den bästa men innehåll är viktigare än form!

Från deltagandet på F14 minns jag att Sven Cronwall skulle flyga med sin Taxi, för att illustrera begreppet “Nybörjarplan”. Varje gång han skulle försöka starta vek sig noshjulet och propellern tuggade som en jordfräs. Resultatet av tuggandet var ju att propellern var i stumpar och i stort sett halv.

 Men Sven fann på råd, han var ju sugen att visa allmänheten, han kunde flyga, så han sa till mig:

“Du kan väl kasta iväg det för mig”!

Jag sa ,att du ska nog inte flyga med en halv propeller men han yrkade  på start, så jag kastade iväg Svens stolthet. Taxin skakade iväg med sin halva propeller och vibrationerna började lösa upp planet i bitar, men Sven flög ett varv till sin och publikens belåtenhet!

 

IMG_0026

Bilden från vårt deltagande i en flygdag på F14 hösten 1978 tror jag. Till vänster Claus Andersen till höger Boris Persson och på marken Kurt Lennås flygplan. I bakgrunden Halmstad Flygklubbars hangar som flyttades dit från Civila Flygfältet på femtiotalet.

 

IMG_0027

Nisse Hoffman från Kristiansstad under en tävling där Hökaklubben var medarrangör.  Bilden tagen troligtvis 1974.

 

IMG_0028

Prisutdelning efter en tävling omkring 1990. 

Från vänster skymd Kalle Andrén, Arne brorsson, Sven Cronwall, Christer Persson och skymd Helge Nilsson.

 

IMG_0029

Vid depåstaketet ca 1979.  Flygaren med modellen i förgrunden har jag glömt namnet på, hette han nånting med Winblad? 

Damen är Bend Anderssens fru Dorthe och Bend står till höger, i bakgrunden skymtar Claus Andersen, Boris Persson och undertecknad eller i alla fall min fula gula meklåda.

 

IMG_0025

Från flygdagen på F14. Vi hade en statisk utställning som förestods av Claus Andersen. Modellerna på golvet är längst bort Boris Mustang, Hans Arvidssons Champion, Mats Karlssons Box Fly, hängande snett Christer Persson Cherokee och Kurt Lennås Britain Norman Islander stående på bordet till höger.

Det kommer mera !

 

mats

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.