Kategorier
RC-Utrustning

PROVFLYGNING EFTER VINTERBADET I OCEANHAMNEN

 

Jag medger rubriken låter galen…….

 

 

………men efter att min modell åkte i sjön i lördags, var jag ju tvungen att kolla,  om allt fungerade efter reparation och byte av delar.

Jag körde med samma mottagare, som jag använde i lördags. För att testa gjorde jag räckviddstest och det var 55 m cirka,  med reducerad effekt. Skall enligt manualen vara ca 30 meter, så räckvidden verkade ok.

Sen iväg och jag provocerade verkligen mottagaren. Jag flög mycket lågt och mycket långt bort. Naturligtvis inte ett ryck…….Hur jag än svängde nära marken och bakom buskar funkade radion 100 %.

Jag önskar den hade funkat lika bra i lördags, när jag flög över den invallade bassängen i Halmstad Hamn.

Sammanlagt flög jag i 1.5 timma. Varför så länge ? Jo för att detta var en perfekt höstdag för modellflyg på Höka. Solsken och vindstilla. Man var ju som vanligt ensam flygare här, för antagligen var resten av föreningen aktiva med sina inomhusmodeller.

Termiken var stark och det var torrtermik. Alltså typiskt för hösten vid stabila väderlägen men med labil skiktning och inversion.

Vad jag såg på fältet var,  att vildsvinen varit inne och bökat vid och på gräsbanan. Jag vet inte,  vem som sköter avspärrningarna, men det är nog läge att sätta upp elstängsel nu, annars har vi ingen bana inom kort utan en plöjd åker.

Ett tips: Av egen erfarenhet vet jag,  hur bra det är med en rejäl skruvdragare och det specialverktyg,  som finns,  när man skruvar in isolatorerna i stolparna. Det underlättar fantastiskt. Kanske finns på Jula eller BilTema, annars har Granngården verktyget. Sen är det lätt, att sätta linan 35 cm över marken och ingen som heter gris kommer att gå in.

Eftersom jag träffade Arne Olveng i lördags, var jag hemma hos honom på Vallås och pratade bilder. Jag tog några snabba bilder på hans Sparmannjagare, som ju var ett mästerligt bygge. Jag känner mig stolt, att jag fick flyga den på flyguppvisningen på F14 1984 Arne !

Ja, som vanligt några bilder. Jag videofilmade min flygning från modellen, men som vanligt hade jag inte kollat objektivet på kameran och det var bemängt med något fett, varför kvaliteten inte blev bra. Nu är det rent, så nästa gång….

Här kommer bilder:

                                                                                       Inkräktarnas spår på gräsbanan

                                                                                    Vindkraftverken stod stilla. Hoppas de som är ägare har lite kärnkraft att ta till….

                                                                                     eller varför inte lite miljövänlig kolkraft från Danmark……

                                                                                Min Red Phoenix som jag använde för att testa mottagaren.

 

                                                                          Svinaktigheter.  

                                                                              Förutom min modell ser ni avtrycken av de flitiga vildsvinen på banan.

                                                              Tänk om varje plans flygning hade markerats med ett streck sen vi började flyga här 1975…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.