Kategorier
Nostalgoteket

SEVÄRD FRIFLYGTÄVLING

 

Flyg utan radio……går det ?

 

Jo det har gått fint i många år. Om man är intresserad av att se en friflygtävling med Oldtimermodeller, i detta fall modeller konstruerade för 60 år sen, kan ni åka till Rinkaby i Skåne.

Här är lite info om tävlingen:

Swedish Glider Cup 60 år – jubilumstävling

Svenska Modellflygares Oldtimersällskap (SMOS) inbjuder härmed till en jubileumstävling med anledning av att det i år är 60 år sedan den första tävlingen om Swedish Glider Cup (VM för segelmodeller) hölls. Den första tävlingen gick i Trollhättan 1950 och nu arrangerar vi en tävling för att fira detta 60-års jubileum.

Tävlingen kommer att äga rum på Rinkabyfältet i Skåne den 2/7 2010, på samma fält där det arrangeras två världscuptävlingar de två efterföljande dagarna. Tävlingen är öppen för alla modeller som skulle kunna ha deltagit i tävlingen 1950, dvs alla modeller som uppfyller de då gällande reglerna:
Total bäryta: 32-34 dm2, kroppssektion=bärytan/100, min vikt 410 g.

Modellerna skall vara konstruerade senast 31/12 1950 och dokumentation som styrker modellens konstruktionsår och utförande skall kunna uppvisas vid anmodan.

 

Jag lovar att det är sevärt. Dessa oldtimerflygande gossar kan sina saker. Prestandan på modellerna är häpnadsväckande och kunskapen när det gäller praktisk flygning, aerodynamik och flygmekanik är imponerande.

mats

Länk:  http://www.smos.info/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.