Kategorier
Okategoriserade

GREAT PLANES REACTOR

provflögs på Höka i dag lördag.

 

Vi var  var ju några stycken på Höka , som gjorde det man brukar göra på ett modellflygfält, vi flög.

En av våra nya medlemmar, Magnus,  som kommer från om inte mörkaste Småland så i alla fall från Gisvaled,  flög med sin Corsair och sin nya Reactor från Great Planes.

Ove körde några starter med sin lilla aerobatmodell. Jag provflög min Blå Fenix efter att ha rättat till uselt  byggda vingar och efter att ha klätt om dem med ny Oralite. De funkade utan problem. Dock var tyngdpunkten aningen för långt fram, vilket gjorde att modellen flög uselt. Det var lätt tilrättat genom att flytta acken bakåt. Att ha tyngdpunkten rätt är avgörande, hur  modellen kommer att  bete sig.

När jag landade från sydväst,  eftersom det var nordostlig vind,  gjorde jag en oavsiktlig  touch-and-go på jordlinan i kraftledningen……..felbedömning av avstånd.  Modellen oskadad.

Vinden var ca 2-4 m/sek och solen sken, så vad kan man mer begära när man flyger ?

Pics:

Magnus med sin Reactor från Great Planes.

Snygg modell för sitt ändamål, 3-D-flygning.

Hmmm, undrar var Great Planes får byggt sina modeller….kan det var Kina eller Filipinerna? Undrar,  hur mycket de , som sitter där och bygger våra modeller, har betalt ?

Klar för start. men det visade sig att motorn cuttade. Kanske det hjälper att byta reglage eller att programmera om det…..

Ove stoppar in sin LiPo i kroppen.

Ove startar.

En liten aerobatisk modell.

Kan det vara enklare ?

En välkänd skorsten.

Föreställ er,  att man hade haft en modell som ovan med sig på ett meeting 1975……..de andra piloterna hade väl trott,  man kom från en av de yttre planeterna

Ove och Frank

 

Mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.