Kategorier
Skärmflygeri

SYDVÄST VAR DET JA….

Som jag bestämde i går att jag skulle dra till Hammar och flyga skärm, det gjorde jag också.

Stack kl 0800 från Halmstad och var framme vid Hammar 1012. Strax efter mig kom Timo och efter att ha kollat vinden som var ca 8-10 m/sek beslöt vi att starta nere på det låga, som är en fortsättning på det stora hanget fast bara 25m högt.

I och med att vi kommer 50 m lägre kan man räkna med ca 2 m/sek mindre vind, vilket gör det lättare att starta.

Att starta när det är lite hård vind är inte helt enkelt för en gammal man…..

Jag startade där nere och flög upp mig på det stora hanget utan problem. Lyftet var mycket bra just då. Uppe vid starten på det höga stod några hängglidarpiloter och suktade, när jag och Timo flög. Varför inte hängglidarna flög kan jag inte förstå. En hängglidare tål mer vind än en skärm.

Efter en halvtimma i luften märkte jag en snabb försämring av lyftet och beslöt landa. Det var bara det, att jag var långt under kanten och inte bara det, jag var tvungen att landa på stranden nedanför. Sen var det bara att packa ihop skärmen och kravla sig uppför 75 m brant lutande Skånejord. Fråga inte om jag var trött när jag kom upp med mina 25 kg utrustning.

Timo den lyckosten, han hangade i bra lyft närmare Ales Stenar och jag var naturligtvis avundsjuk.

Men skit samma, på det igen. Det hade kommit ganska mycket folk och det var trångt i luften. Men allt löpte av bra. Till slut hade klimatet gjort sig påmint och jag landade efter en l å n g stund i luften.

När jag packade min skärm i säcken, lyckades jag få en bärlina insnodd i det surrningsbandet som håller ihop skärmen i säcken, med resultatet att linans hölje gick av. Jag måste byta den och tills jag får en ny, så ska jag  fixa den tillfälligt.

Ankomst till Halmstad kl 1800 ganska slak  i benen.

Låt mig säga om trafikmoralen på E6. Bedrövlig! Djungelns lag gäller. Äta eller ätas! Man ser aldrig en polis på denna väg som utövar sin myndighet. I vänsterfilen konstant körande fartdårar. Audi, BMW och norrmän oavsett fabrikat. I högerfilen oändliga rader med långtradare och trailerdragare.

 

Här några bilder. Eftersom jag är fotografen ,inga bilder på mig som vanligt.

IMG_0022

Gustav har just landat och ska ha ner skärmen innan han seglar iväg inåt landet….

 

IMG_0031

Profil av skärmflygare…..ja det var mycket motljus idag.

 

IMG_0035

Start. Det syns att vinden är kraftig.

 PB140037PB140039

Undertecknad i under sin stolthet: Min nya Gradient Golden !

 

 

IMG_0037

Gustavs fightingface med balaklavan.

IMG_0039

Man sitter  mycket bekvämt

 

IMG_0047

Anders ripping his ass………..

IMG_0050

Sol över Östersjön kl 1500

IMG_0053

Mycket snören

IMG_0006

Timos profil

 Här är Timos film från dagens flygning. Gustav flyger lite aerobatiskt och undertecknad flyger som den gamla kråka han är. Min skärm är vit med blått i.

Länk film:

http://www.youtube.com/watch?v=xfE70YXJszo

mats

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.