Kategorier
Okategoriserade

FÄRDIGBYGGDA MODELLER…..

 

kan man ju säga , att detta är !

 

Men inget färdigbyggt från en kartong från Kina eller Filipinerna, där små damer sitter och limmar för en lön av 8 spänn i timman.

Nä, dessa bilderna fick jag från Rolf Maier, ordförande i Ållebergs Modellflygklubb , där jag är medlem.

 Här har man lyckats väl i att rekrytera yngre blivande modellflygare,  genom att aktivt visa upp sig vid olika evenemang i Falköping och omnejd. Nybörjarna blir omhändertagna i föreningens bygglokal , där de har en mentor, som hjälper dem.

För nybörjarna gäller det att bygga en Blue Phoenix från en träbyggsats, så man lär sig hur en modell är uppbyggd och varför man bygger som man gör,  så det blir lätt och starkt.

Man lär sig inte bara bygga sin modell, man lär sig genom den byggerfarenhet man fick , hur man ska laga den, vilket är inte minst viktigt.

En nybörjarmodell som Blue Phoenix kostar ca 450 spänn i byggsats. Jämför vad motsvarande kvalitet kostar i så kallat färdigbyggt skick från Kina……

Bygger man sin egen modell,  får man också en känsla för modellen och nybörjaren känner en stolthet,  med vad han åstadkommit, vilket är inte minst viktigt.

Det kom några bilder från Rolf och de visar tre nya segelkärror av Blue Phoenixtypen:

                                                               Två nybyggda Blå Fenixar…

                                                                   Full fart i klubbens bygglokal med färdig modell och fler på gång på byggbrädan.

                                                                        Slutresultatet av byggmödan.

Som gammal modelflygare och byggare glädjer jag mig åt sådana bilder !

mats

2 svar på ”FÄRDIGBYGGDA MODELLER…..”

Kul att se att min konstruktion efter 30 år fortfarande glädjer så många att bygga och flyga. Det är således 30-års jubileum för Blue Phoenix detta år. Jag träffade Mats på klubbfältet i augusti, men jag tror inte att han då visste vem jag var. Jag besökte Halmstad under min semester, cyklade ut till klubbfältet och fick träffa en “Gelike”. Vad som då aldrig avslöjades får jag väl nu avslöja. Vårt samtal var synnerligen intressant och vi råkades även veckan efter nere på Rinkaby där Oldtimer-SM avhölls, vilket Mats dokumenterat på denna sajt med öförglömliga bilder. Det ska tilläggas att en annan av mina konstruktioner, Cikada, numera har blivit en “oldtimer” och får allt fler deltagare på Oldimer-SM….tiden går och vi med den.

Hej Leif,

jo jag minns dig väl. Världen är liten !. Att ha konstruerat Blue Phoenix och Cikada, det är ett bevis på god konskap inom flygmekaniken och aerodynamiken !
Jag är glad att jag fick lära känna dig Leif. Du är alltid välkommen ner på vårt fält i Halmstad !
Mig finner du i telefonkatalogen.

Flygt sakta och lätt !

mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.