Kategorier
Segelflyg

VILL DU TRÄFFA TREVLIGA MÄNNISKOR ?

 

Då ska du ta din modell och ge dig ut på landet.

 

 

Inte   en dag,  utan att jag flyger någon av mina modeller. Det går inte att sitta och göra ingenting,  utan jag vill ta tillvara min tid.

Således tog jag mitt pick och pack och åkte ut till Röinge för att flyga lite termik. Vädret var solsken och molnfritt, vinden nästan noll.

Kl 0850 kastade jag iväg för att känna på luften. Det fanns redan då gott om torrtermik. Inte stark eller stor, men den släppte ofta. Upp kom jag och taket jag satte var 400 m. Dit fick räcka. Detta för jag fått nya fina kontaktlinser, som äntligen korrigerade min astigmatism. Man får ta det försiktigt till en början.

Sällskap i blåsorna hade jag av glador, fiskmåsar och en ensam ormvråk. Det fanns mycket vitfågel som flög omkring, men det var inte för eventuell termik, utan det var för att ta insekter.

 

Efter en timma märktes att blåsorna var starka. Från 100 m till 123 m gick i ett nafs. Efter 1 timma och 20 minuter i luften, landade jag och ställde om kameran till video. Sen iväg igen.

Vägen var helt otraffikerad så när som på en älgko utan kalv. Den höll på att skrämma vettet ur mig, då hon passerade 10 m från min bil.

Efter älgen kom en rådjursget med sitt kid och efter geten kom mannen i familjen….alltså revirbocken. Han kom ut ur skogen och stannade på vägen något eller mycket konfunderad av pipet från min variometer.

Rådjuren har ju ett visslande kontaktläge,  så kanske bocken tog min variometer för en rivaliserande bock. Han gav högljutt eftertryck åt sitt missnöje genom att skälla i skogen för att så småningom droppa av.

Tyvärr kunde jag inte plåta, då jag hade modellen i luften. Bocken var en udda 6-taggare, dvs 5 taggar.

Inte bara möter man djur utan också människor. 99 % av alla som kommer förbi då man flyger en modell vill veta mer.

Det gjorde också de två kvinnorna som bodde i trakten och var ute med barnvagnarna. Mycket trevliga människor som tog sig tid att prata och lyssna.

När klockan var 1045 landade jag. Det blev ca 2 timmar i luften………

Lite bilder här nedan. Jag ska komplettera med fler bilder senare.

        Avan, tankad och klar. Alltså fulladdad acke och GoPron monterad.

  Tidigt på morgonen. Långa skuggor.

 

Damerna jag träffade. Mycket trevliga och okonstlade. Härligt att möta människor som 

                                                                    är naturliga och inte faller in i roller.

      Hej och tack för denna gången !

mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.