Kategorier
Old Timer flyg

JUBILEUMSTÄVLINGEN I RINKABY, SKÅNE.

 

Nu kommer reklam för friflyg.

 

 

 

 

 

 Nedanstående är värt ett besök !

 

 

Swedish Glider Cup 60 år – jubilumstävling

Svenska Modellflygares Oldtimersällskap (SMOS) inbjuder härmed till en jubileumstävling med anledning av att det i år är 60 år sedan den första tävlingen om Swedish Glider Cup (VM för segelmodeller) hölls. Den första tävlingen gick i Trollhättan 1950 och nu arrangerar vi en tävling för att fira detta 60-års jubileum.

Tävlingen kommer att äga rum på Rinkabyfältet i Skåne den 2/7 2010, på samma fält där det arrangeras två världscuptävlingar de två efterföljande dagarna. Tävlingen är öppen för alla modeller som skulle kunna ha deltagit i tävlingen 1950, dvs alla modeller som uppfyller de då gällande reglerna:
Total bäryta: 32-34 dm2, kroppssektion=bärytan/100, min vikt 410 g.

Modellerna skall vara konstruerade senast 31/12 1950 och dokumentation som styrker modellens konstruktionsår och utförande skall kunna uppvisas vid anmodan. Konstruktionen får inte modifieras och utförandet ska vara i enlighet med originalet. Genomgång kl.10.45 vid Mäss B. Startavgift 70:- betalas vid genomgången. Tävlingen flygs i tre perioder följda av fly-off om så erfordras. Första perio- den startar 11.30. Max linlängd 100m såvida inte annat meddelas vid genom- gången. Max tid kommer att meddelas före varje periods start.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.