Kategorier
Airshows

40-ÅRSJUBILEUM I TARP DEN 14 AUGUSTI

 

Modellflug-Club Tarp e.V firar i år,

 

att det är 40:e gången,

 

 man håller sin stora FlugTag.

 

Modellflygklubben i Tarp, som ligger just söder om Flensburg i norra Schleswig-Holstein vid gränsen till Danmark, firar i år 40-årsjubileum.

Jag fick just information från klubben från ordföranden att detta året kommer att bli speciellt. Både vad gäller antal piloter, modeller och arrangemang.

Att resa till Tarp och ta del av deras modellflygdag är inte bara en upplevelse för modellflygaren utan det är också en social upplevelse av rang. Man träffar alla sorters modellflygare. Modellerna som flygs med är stora skalamodeller, stora helikoptrar, turbinmodeller och turbinhelikoptrar. Sen kommer det också varje år mycket märkliga konstruktioner, som man inte tror ska kunna flyga, men som ändå gör det.

Uppvisningen går söndagen den 14 augusti, men jag rekommenderar att man åker dit på fredagen. Att bo i Tarp kan man lösa genom att boka rum på lämpligt hotell, (Googla) man kan ta med sig husvagnen, vilket är det bästa alternativet och är man självplågare så tältar man. Campingen är gratis och det finns vatten, el och riktiga toaletter. Varje morgon kommer bagaren med nybakat och säljer vid klubbhuset.

Ett otal försäljare dyker upp med sina prylar till låga priser. Men det roligaste är loppmarknaden på söndagmorgonen. Här gör man fynd och det gäller att pruta stenhårt eller avvakta tills marknaden ska stänga. Då bjuder man.

Så har ni chansen åk dit !

En garanterat bra upplevelse.

Här några bilder från förra året:

Inbjudan jag fick

Denna layout har man kört med i nu 40 år !

GeeBee modell större

Pa-18

Turbintrainer på finalen

Där flyger 60000 spänn.

Släp

En av helikopterpiloternas husbil….

Final

Focker

Sättning på huvudstället

Denna storlek är inget ovanligt på modellflygdagen.

Hemsida till MFC Tarp:

http://www.mfc-tarp.de/

Behöver ni info, maila mig.

 

mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.