Kategorier
Hangflyg modell Skärmflygeri

UTFLYKT TILL HAMMARS BACKAR

 

Frank skulle hämta mc-delar och jag skulle kolla en ny skärm,

 

 

 

så därför körde vi ner till Ystad i onsdags. Jag hade personligen räknat med att få flyga lite skärm, men när vi var framme ,blåste det 12-14 m/sek. De är för hårt för flygning med en vanlig skärm.

 En tysk fick en vådlig tur i lufthavet och framför allt en härlig tur i gräset, när han draggade iväg i den hårda vinden. Han var inte vacker,  när han kom tillbaka med hela ryggen inkletad med koskit……

Roger och hans fru Marie från Varberg bor på campingen och var båda på hanget och flög med sina Zagis. Jag tiggde till mig en sväng med en av modellerna, som var extremt känslig på roderna. Men jag kom ner i ett stycke.

Ett par hängglidare kom upp till Hammar , men om de flög vet jag inte.

För morgondagen är det lovat fint flygväder och jag drar dit med husvagnen i morgon förmiddag. Mina aktiviteter redovisar jag på denna blogg. På fredagen är det Jubileumstävlingen på Rinkaby i friflyg med segelmodeller konstruerade före 1950. Dit åker jag oxå.

Här kommer några bilder från idag:

Roger, Marie och Frank på Hammars Backarhanget.

 

Rogers charmiga fru,  Marie.

 

Roger himself, med Österjsön bakom sig och Zagin jämte sig.

 

 

Som vanligt när jag plåter……..två  svalor kom med.

Zagin jagar fram över Österjön och prunkande skånsk natur.

Hammars Backar med lite svenska färger i blommorna.

CPS nya väderstation med display.

mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.