Kategorier
Nostalgoteket

EN BILD BLAND MÅNGA

är detta.

En Ka6Cr segelkärra, som jag skulle flyga en 100 km triangelbana med just denna dag i juli 1969…..

 

IMG_0002

Jag minns ,det var torrtermik, alltså ingen cumulusbildning, så man fick köra på intuitionen och erfarenheten. Men det gick bara hit. Till Gökhem utanför Falköping. Här var jag tvungen att landa i en hage full med tjurar. Fortfarande minns jag, hur liten hagen var och hur jag fick vingglida efter trädmasken för att komma ner och få stopp på kärran.

Efter landningen fullt jobb att hålla väck kreaturen. Jag sprang runt med skärmpacken och schasade bort djuren, tills jordbrukaren som ägde mark och djur kom och hjälpte mig. Sen var det bara att demontera och åka tillbaka till Skövde.

En bild för mer än 40 år sen! F-n vad gammal jag är.

 

mats

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.