Kategorier
Dagens snespark

EN FANTASTISK HISTORIA ELLER……

 

vad sägs om detta……

 

                                                                           Min ögonsten

Min kära Golf fick problem med värmen för 3 månader sen. Till verkstad och bytte termostat. Dyrt, eftersom man byter hela “huset”.

Hjälpte inte. Åkte till märkesverkstad och bad de göra en felsökning. Resultatet var att topplockspackningen var blåst och detta gjorde att avgaser gick in i kylvattenkanalen. Går avgaser in i kylvattnet blir trycket i systemet för högt och kylvätskan kan inte cirkulera.

Kollade vad det kostar att byta topplockspackning, slipa toppen och ny sotningssats. 14000 spänn hos VAG. Lämnade in den på lilla verkstaden där det var avsevärt billigare. När jag skulle få bilen, var värmen ok, men motorn gick ojämnt. In med bilen igen ,men verkstaden hittade inte felet.

Bilen inlämnad till VAG-verkstaden för reparation, med tanke på att de har mera mätutrustning. Resultatet är noll.

Bilen har stått på VAG-verkstaden mer än  8 veckor och de har inte en susning om, vad felet är, mer än att symptomen är likadan som förut. Ojämn hackig gång, tar mycket bensin och ingen kraft.

Vad gör man ?  Jag ska köpa ny bil, men jag kan ju inte byta in min hackande bil. Det är mycket frustrerande.

Att en märkesverkstad inte kan laga sina egna produkter är ju en prestigeförlust och underbetyg utan gräns. Jag har inte fått ett enda förslag eller info från VAG i staden, vad som kan göras.

Så är det. Just nu kuskar jag runt i en lånad gammal 740, som inte hackar i alla fall.

mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.