Kategorier
Naturbilder

FÅGELGISSNINGEN ÄR AVGJORD

Jag blev förvånad,  att så många var intresserade av fåglar,

men nu har jag fått in flera rätta svar. Eftersom jag ibland är en generös människa, så korar jag två förstapristagare i egenskap av

enväldig domare. De två först inkomna rätta svaren,  var lagda av Daniel och en ornitolog som heter Lars. Jag gratulerar till glassvinsten, som kommer att överlämnas av drottning Silvia ……tror jag.

Daniel som vann glassen.

Fågeln var som mycket i naturen, vacker. Jag rekommenderar er, om ni har möjlighet,  att ta den promenaden jag gör nästan varje dag nere vid Tönnersa Badstrand. Du kommer att uppleva vyer, lukt av hav och skog och djurliv. Framför allt kan du gå och filosofera i dina egna tankar.

Jag tänkte på en sak. Betänk när du går i en köplada. Där är man utsatt för den hjärndöda skvalmusiken, som gör,  att i alla fall jag bara vill handla snabbare än en blixt bara för att komma ut.

Promenerar du längs stranden, hör du havet och vindens rytm. Att gå längs denna strand en tidigt morgon, när vinden fortfarande inte dragit igång på allvar, då är det en lisa för öronen att höra det lite blyga frasandet,  då dyningen försiktigt bryter mot stranden.

Det låter nästan som havet småandas.

Jaja, man är ju ingen poet,  men så tycker jag med ovanstående.

Vad det var för fågel ??

Jo det är en snösparv i vinterdräkt. Snösparven migrerar (flyttar) på vintern från norra Skandinavien söderut och ses ofta just vid stränder, där de söker föda. Olyckligtvis hade jag inte mitt stora zoomobjektiv med mig, så bilden blev efter uppdrag grynig. Men det är ju känslan,  som räknas.

Här kan läsa om snösparv:        http://sv.wikipedia.org/wiki/Sn%C3%B6sparv

mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.