Kategorier
RC-Utrustning

MODELLFLYGAFFÄREN SOM FÖRSVANN…..

 

….och gjorde mig lång i ansiktet….

 

I veckan reste vi till Tyskland för lite semester. Naturligtvis ville jag köra in till Staufenbiel i Luebeck , hos vilka jag handlat i 25 år och alltid varit nöjd.

Så när vi körde inom Luebeck och in på Schönböckener Strasse sa jag till ressällskapet, att här ligger affären till höger……trodde jag ja.

Där fanns ingen affär ! In och googla. Resultat: Affären nerlagd…..Kanske inte konstigt att även en stor etablerad modellhobbyfirma märker av konkurrensen från HobbyKing i Kina.

Kollade lite vad som hänt och man har koncentrerat verksamheten till ett fåtal platser. Ni kan läsa om det här:

http://www.modellhobby-shop.de/

Staufenbiel var ju ytterst gynnsamt att handla hos, speciellt innan vi var medlemmar i Unionen. För det första låg priserna ca 30% under de svenska minst och sen gick man till tullen i Puttgarden och fick stämplat så fick man momsen tillbaka ca 13 %.

Så nästan halva priset gav man hos Staufenbiel.

Jag handlar fortfarande hos Staufenbiel,  när jag är i Hamburg eller Berlin. Han som är chef i Berlin heter Dirk Marquard och är en väldigt trevlig och hjälpsam person.

Att beställa via nätet från Staufenbiel är enkelt och man behöver inte vänta 4 veckor på prylarna,  utan det tar i regel 3 dagar.

En annan firma jag gynnar är:

http://www.der-schweighofer.at/

i Österrike. De är också billiga och snabba med leveranser.

Japp så är det. Kör inte in till Luebeck för att leta efter Staufenbiel.

Men om ni ändå är där så kör ut till Moisling och besök Citti. Ett  enormnt inköpscentrum. I samma byggnad ligger Media Markt, som nästan skapar svindel hos kunden med sin överväldigande varuexponering.

mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.