Kategorier
Hangflyg modell

ÅLLEBERG MODELLFLYGKLUBBS ÅRLIGA HANGLÄGER I YSTAD….

 

….närmar sig nu…..

 

….för den 19 April ses vi nere i Kåseberga för det årliga hanglägret. Vi brukar ju vara ett gott gäng som kommer, flyger och har roligt. 

Förutom Ållebergsgänget kommer Herrljungapojkarna och ett par man från Halmstad.  Själv kuskar jag ner med husvagnen redan på onsdagen till Campingen Kåseberga. Resten kommer dan därpå och kommer att bo i Sandskogens Stugbyoch hos Henry på Österlens  Gästhärbärge.

Vi hoppas på bra väder med bra tryck i vinden när vi ska flyga DynamicSoaring. Bra vind = hög fart !

Om det är dålig vind får vi flyga med våra lätta modeller eller med elkärror. Det finns alltid något att göra.

Själv har jag gått igenom två av mina snabbare hangkärror och kollat så allt sitter som det ska. Allt måste sitta som det ska om man ska flyga DS !

SÅ vi ser fram emot träffen med stora förväntningar! Naturligtvis tar jag med min skärm för eventuell flygning. Det missar jag inte.

Här är några bilder på mina nyrenoverade Arrows och ett par bilder från tidigare hangläger:

Mina två trotjänare. Arrow från Staufenbiel i luebeck. Den äldsta är 8 år gammal nu och den vänstra är 4 år. Fortfarande hela efter många timmar i luften med landning på möjliga och omöjliga ställen.

Spv 150 cm, profil MH32. Modellen lika snabb som modeller som är 10 gånger så dyra påstår jag, om jag ska sticka ut näsan. Flyger sagolikt rent, om man trimmat den perfekt. Alltså med exakt inställda roder, rätt differentiering och rätt mixning. Har du inte rätt trimmat, är den som en icke inriden häst.

Även termikmodeller av idag har en bra hastighetspolar. Alltså inga drakar utan de kan verkligen åka undan, när så krävs.

Start vi Löderupshanget i riktning mot Bornholm.

Några ystra Ållebergare på grönbete nere vid hamnen i Kåseberga.

 

Vi ses i  Ystad !

mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.