Kategorier
Skärmflygeri

REGN OCH FÖR MYCKET VIND…

 

tingen är emot mig..

 

Att åka till Kåseberga för att få flyga skärm , är ett lotteri,  vad gäller väder.

Under de åren jag varit aktiv skärmflygare,  skulle  jag vilja säga att 35 % av körningarna till Ystad varit bomkörningar.

Men det slår ju inte ner flygentusiasten. Kan man inte flyga, kan man göra annat, såsom små utflykter för att kolla ,vad som är sevärt i bygden.

I dag var jag nere i hamnen för att se på andra självplågare, surfarna. Det är så,  att med den uppbyggnad hamnen har i Kåseberga,  gynnar det uppkomsten av kraftiga vågor, som surfarna kan rida på. Fast jag måste säga , att se folk i vattnet nu, visserligen i dräkt, som skyddar mot kyla, det ser ruggigt ut.

På vägen mot Ystad fotograferade jag skånska spöken,  som flög lågt över åkern.

Ja, så är det. Har man inget att göra, så kan man som jag försöka grunna ut , varför min vattenburna värme i husvagnen plötsligt lagt av……. Den har funkat ua och plötsligt nästa dag cirkulerade inte vattnet trots pannan var het och cirkulationspumpen gick.

Efter att ha konsulterat diverse sidor på nätet,  där jag fick en mängd  olika tips,  är en trolig orsak , att det är luft i systemet. Hur man får ut det ? 

 Ja enligt skribenten  ska man köra husvagnen till en brant backe, för att luftbubblan ska kunna glida iväg och luftas ut….  Sen vänder man och låter den stå på andra hållet i backen.

 Låter plausibelt, men det får anstå,  tills jag kommer hem. Värmen kan väl två personer och en mops hålla i alla fall. Det är ju början av september, så snön har inte kommit.

Några bilder:

                                                                   Vågbrytaren i Kåseberga vid SV vind 12-14 m/sek.

                                                                  En entusiast…..eller självplågare…?

                                                           Den ende som flög

                                                                     Vågorna som utnyttjas av surfentusiasterna

                                                                  Jag tycker det ser kyligt ut…

Detta är inte något som skrämmer fåglar, utan detta är lågflygande skånska häxor brådskande  på väg i formation lågt över den skånska myllan. Det är säkert….så vitt jag vet..

I morgon flyttar vi hela biddevitten till  Everöd/Margaretehof, där vi ska tävla med islandshästarna och försöka kvala in till SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.