Kategorier
Flyghistoria

LÅT OSS FÖRSJUNKA I LITE NOSTALGI…

 

 

 

 

…vi som är modellflygare.

 

 

Till exempel med lite friflyg från igår.

Det var ju inte så länge sen, 25-30 år, men vi ser,
vilken förändring,
som har skett med allt.

Luta dig bakåt och dröm.

Ett svar på ”LÅT OSS FÖRSJUNKA I LITE NOSTALGI…”

Tack för denna gamla filmsnutt!

Ja AMA är litet lustiga… filmen har nog rätt många år på nacken eftersom man inte någon stans får höra hur en linstart låter. Vi som vet vet ju, men det är ett magiskt ljud. Den som filmat snurrekrokstarten har nog inte tävlat själv – speakern förklarar litet “by the way” hur det skall gå till.
Ja det finns många saker som kunde gjorts annorlunda, men allt är bättre än inget alls…

Hur ser man att detta är gamla filmklipp då? Jo inte ens de som startar en 10 cc motor som jag tror klass D är, har hörselskydd och motorerna har undantagslöst befriats från sånt bjäfs som ljuddämpare…

Jag skall inte kommentera vad SMFF gör för friflyget i Sverige, men vi har tävlingar enligt ett årligen fasställt kalendarium. Första friflygtävlingen i år blir lördag eller söndag 25/26 februari på en liten iskana 3 mil norr om Uppsala. Platsen är sjön Tämnaren. Med briefing kl 09 betyder det att vi som bor i Västsverige får köra hemifrån vid 2-3-tiden på morgonen om man inte väljer att övernatta.

Bästa hälsningar // Ingvar, geocachare, friflygare, linflygare, friflygande skalamodellsnubbe,,,(just nu har jag en nästan klar SPAD 7 i skala 1:17,33 för friflyg. Gamla dubbeldäckare är välkända för sin ovilja att låta sig trimmas till bra flygning, ju mindre vingbredd ju svårare, denna är iallafall 450 mm)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.