Kategorier
Dagens snespark

ORD SOM FÖRLORAT SITT VÄRDE OCH PESTEN SOM BLEV EN HARKLING

Har ni märkt att vissa ord, som används i pressen har totalt förlorat sitt värde?

Jag tänker på följande: KAOS OCH OVÄDER.

När det kommer 4 cm snö,  står det i pressen “Snökaos”. Kommer det 5 mm regn,  står det “Regnkaos”.  Skulle det blåsa 15 m/sek, står det “Stormkaos” och har två bilar kört i diket i Norrland, säger man “Trafikkaos”.

Jag mailade till rubriksättaren på en av våra stora tidningar och frågade vad skillnade var mellan snöväder och snöoväder?

Som du förstår,  får jag inget svar.

Alltså , så fort något med väder inträffar i detta land ,så definieras det som KAOS. Till slut bryr sig inte folk.

För en månad sen skrek Exessen ut: 

 “SMHI GÅR UT MED VARNING FÖR SNÖKAOS”.

Elak som jag är,  ringde jag till SMHI för att höra efter, om man gått ut med en varning, för på deras hemsida stod inget.

 Damen jag pratade med sa: “Jo du vet ju hur tidningarna är, de överdriver alltid”………

Det var alltså inte sant, vad journalisten skrivit, så jag mailade henne och frågade varför hon fantiserade. Ja du har rätt, jag fick inget svar.

En annan sak som har falnat på nyheternas brasa är SVININFLUENSAN, DEN MODERNA TIDENS DIGERDÖD, PANDEMIN,  FARSOTEN SOM SKULLE KRÄVA TUSENTALS LIV I SVERIGE, VAR TOG DEN VÄGEN?

Det är ju alldeles tyst i pressen. Jag var väldigt skeptisk till rapporteringen om denna influensan ända från början.

När man läste om, att folk slogs om att få bli vaccinerade och att man stal vaccin på en vårdcentral, var det ett resultat av pressens skriverier?

Att folk dör av influensa är inget nytt. Hur många dör ett vanligt år av influensa i Sverige? Alldeles rätt. Ett antal hundra människor. En person som har dåligt allmäntillstånd kan dö av vilken influensa eller förkylning som helst.

 I Danmark ligger nu hälsovårdsmyndigheterna inne med 4 miljoner doser vaccin,  som inte använts. Danskarna intar en något nyktrare hållning till influensan jämfört med hysterin i Sverige. Endast 300000 danskar har vaccinerat sig.

En fackman jag känner,  säger att svininfluensan, om man drabbas går över på 4-5 dagar.

Japp då vet man det.

Vad vi också vet, är att firmorna som tillverkar vaccinet antagligen skrattar hela vägen till banken, för de har tjänat bra med kulor.

Tänk när WHO klassade svininfluensan som en pandemi, då slog man klackarna i taket och korkade upp champagnen hos de stora läkemedelsföretagen!

Sen sitter de ansvariga i Sverige i skamvrån och skyller ifrån sig på vanligt sätt.

Ja kära läsare så är det!

Eftersom det har stått i kvällstidningarna, så måste det ju vara sant, eller vad säger ni?

Som gammal genuin rojalist….vill jag inte undanhålla er, när vi är inne på lögn eller sanning:

 

Kolla länken: 

https://www.flashback.info/showthread.php?t=1081212

 

 

 

Snart kommer tomtekaoset!
 
 

 tomten

 
 

 

 

mats

 

Ett svar på ”ORD SOM FÖRLORAT SITT VÄRDE OCH PESTEN SOM BLEV EN HARKLING”

Hej.
Ja tyvärr måste jag hålla med om att mina journalistkollegor inom kvällspressen alt för ofta skriker ut kaos i olika sammanhang. Känner mig inte personligen skyldig til något sådant. Brukas inte så ofta på landsortstidningar.
Det samma gäller ju även svininfluensan, som skulle bli en världsepidemi. Som du. Och där landstingen gick ut med broschyrer och gjorde upp schema på hur vaccinationerna skulle göras för olika grupper av människor.
Som du så riktigt konstaterade har folk dött i influensa i alla tider. På 50 och 60-talen var de stora influenserna Asiaten och Hongkong. Klarade mighelskinnade från dessa så jag räknar med att klara även svininfluensan utan vaccination.
Ja du dina gamle royalist det kan kanske förhålla sig så med tyskan som är gift med ättlingen till den gamle franske marskalken, som värvades hit i början på 1800-talet.
ME

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.