Kategorier
RC-Utrustning

VARFÖR TRILLAR MAN NER…..

 

när man minst anar det ?

 

Jo, för man har inte gjort preflight check ordentligt !

I går var jag ute för andra gången och testade Franks radio Walkera 2801-pro. Jag hade monterat dess mottagare i min ena Blue Phoenix och avsikten var, som jag tidigare skrivit, att testa om det var skit i min sändare.

Jag flög ju långt bort och väldigt lågt utan problem. Men när jag kurvade bort höjden över fältet,  gick sidorodret ut i ändläge……….

Modellen åkte ner i gräset från 15 höjd och det uppstod inga skador. Men jag ville ju ha reda på , varför det hänt. När jag kom fram till modellen funkade allt som det skulle och inget hade gått i FailSafeläget. Jag testade alla funktioner och det var ok och ua.

Ny start och ny test, inga problem.

                                                         Walkera-2801-pro, 8 kanals sändare. Kan lika mycket så de som är 5 gånger dyrare. Priset…..184 US Dollar……..

Sen i dag när jag kollade i modellen, visade det sig och jag skäms, kontaktdonet till sidorodret satt inte fast i mottagaren ordentligt…………

Detta var felet,  för jag kunde framkalla just det fel, som uppträtt dagen innan. Så det blir att sätta på sig dumstruten !

Jag hade en videokamera ombord när jag flög och på videon hörs tydligt,  att servot kör ut sidorodret och att motorn stänger av,  när jag gjorde det, samt att höjdrodret fungerar,  när jag drar full höjd för att minska nedslagskraften.

Att ha en minikamera rullande,  när man provflyger,  är ett mycket bra hjälpmedel. Man ska helst placera den i kroppen,  där servona finns, så man kan höra servona rassla  och rikta kameran mot stabben för att kunna kolla sido- och höjdroder. Händer det nåt, har man ju ett dokument, som visar,  vad som hände förhoppningsvis.

mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.