Kategorier
Okategoriserade

VINTERÄVENTYR

 

på Höka kan innebära nästan vad som helst.

 

För mig hände följande: Jag blev uppringd av Bernhard från Eisenhuettenstadt, som vi ju vet bor i sin husvagn på vår camping. Han ville,  jag skulle kolla,  så allt var ok med hans grejor,   eftersom han är hemma sjukskriven.

Hoppas han snart kryar på sig och kommer tillbaka.

Således stod jag vid bommen och kollade snödjup,  om det var möjligt att köra ner till fältet, eftersom jag är som de flesta i vissa lägen lat. Jo,  det skulle nog gå att köra ner. Således full fart nedför backen och efter 25 meter satt jag som gjuten i snön…..Att man aldrig lär sig?

Vad gör man ? Jag skulle hem och leverera mat till en granne jag varit och handlat , så brått hade jag. Jag ringde Christer P och han skulle ner med en slöslunga till fältet och köra vägen,  så han lovade ta med snöslunga och sin son, så skulle vi väl få upp bilen.

För att få dit mer folk ringde jag ner min bror. Under tiden jag väntade, gick jag  ner till hangaren och fick tag i en avbruten spade, som jag använde för att förbereda bärgning.

Efter att ha skottat mig blodig testade jag och fann,  att det skulle nog gå att komma loss. Med hjälp av min bror fick vi upp bilen ganska enkelt. Jag hade aldrig klarat det själv.

Sedan kom ordföranden med snöslungan och den visade sig funka perfekt. Så om den höll,  så ska vägen ner till stugan vara röjd nu.

Jag har i alla fall lärt mig att ställa bilen vid bommen, om jag ska ner till fältet under snösäsongen. Det är inte värt besväret, som medföljer en chansning.

Ja, det blev lite bilder också.

Någon…har försökt köra ner till fältet.

Spåren som förskräcker

Nog kändes det lite vårlikt i dag. Jag fick mail ifrån Daniel Johansson, numera boende på Fyllinge, som sa att cykeln vid stolpen är hans.

Här kommer snöröjningen

Snöslungan Christer fixat.

“Nu ska vi bara dra igång den”….

Motorn startade på första draget. Snöslungan funkade perfekt.

Klart snöslungan funkar perfekt, om man har nya blå stövlar…..

 

 

Resultatet av man-maskin-initiativ

Jag vågar inte tro att det blir vår så här tidigt, men som jag sa, en föraning är det i alla fall !

 

uppdatering av snöröjning 11 januari

 

Vägen efter att Christer P kört snöslungan.

 Ser bra ut eller……….

mats

Ett svar på ”VINTERÄVENTYR”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.