Kategorier
Okategoriserade

SOMMARFLYG

 

Minns du för 4 månader sen ?

 

 

Jag menar,  minns du,  hur vädret var då ? Slår jag upp kvällstidningarna i dag,  möts man av feta rubriker,  som talar om “Snökaos”, “Väderkaos” och allt annat som hör till vädret som också kallas “Kaos”. Det tycks vara helt slut på mått och sans,  hos de som kallar sig journalister.

Vi var 4 man,  som i dag onsdag skulle åka till Flygvapenmuseum i Linköping, vilket ju är renoverat för nästan 200 miljoner och är mycket fint. Men ska man tolka pressen, så här hela landet insnöat under meterhöga snödrivor. Så vi stannade hemma. Kollar man sen webkameror på berörda platser längs vägen till Linköping, stämmer inte tidningarnas påstående med verkligheten alls. Det finns inte det “kaoset” , man beskriver i sina usla blaskor.

Jag tycker,  det är att lura människor. Fast det är väl det, de som kallar sig  journalister alltid gjort.

För att vi inte ska deppa ihop helt,  kommer några bilder från den sommar,  det trots allt varit även i år. Inte var den speciellt varm och det blåste för det mesta, men den  gav ändå möjligheter att utöva sin hobby under en del härliga dagar.

Så dröm er tillbaka.

Denna veckan kommer ett nytt sjok nostalgi,  för oss som med förr. Jag ska ner till Pär Lundqvist och botanisera i hans fotografier från den tiden,  när man limmade med Karlssons Klister och Casco trälim. Håll ut !

Vi minns ju Unos J34 Hawker Hunter, som flögs skalenligt av en f.d. flygvapenpilot,  det vill säga Uno.

Roger från Tvååker startar sin vinge en fin sommardag på Hammars Backars utormordentliga hang.

En gäst från Hyltebruk, Sven-Uno ?, flyger förbi med sin F-22 Raptor EDF.

Raptorns siluhett ser ganska elak ut……

En mycket snygg modell av en Dornier X flygbåt uppställd på Doniermuseet vid flygplatsen i Ludwigshafen, där vi var i somras. Kommer ni till de trakterna så besök museet och Zeppelinmuseet. Båda är fantastiskt intressanta,  om man är intresserad av flyghistoria.

Björn drar upp sin fallskärmshoppare. Tyvärr försvann han (hopparen alltså) i dungen på vänster sida om vägen när man kör mot Pilkingtonhållet..

Björn drar en historia för Ove.

Start av en friflygande oldtimermodell vid Jubileumstävlingen på Rinkaby i Skåne. Modellens konstruktion minst 50 år gammal.

Roger med modell och blomma på Hammars Backar söder om Ystad.

Rogers flygande vinge flyger ihop med svalorna över branterna vid Skånes sydkust.

Blomman, Stefan Blomgren från Karlshamn kommer in för en landning as smooth as silk. med min före detta modell,  som nu ägs av Tomas Szeles,  boende i Oskarström.

 

Blommans kritiska öga trimmar Tomas nya elseglare.

Silent Dream från Staufenbiel. En utomordentligt välflygande och högpresterande modell.

Två äldre gentlemän och en en yngre kråka. De två på bänken är från  vänster Björn från Hyltebruk och jämte honom John Knudsen från Landskrona. John tävlade jag emot i hang redan 1973 och  hos honom finns det mycket kunnande, när det gäller att flyga och bygga en modell.

Bernhard och Blomman relaxar  skuggan vid Midsommar.

Daniel testar hanget vid Hovs Hallar med sin DLG.

 

Min Arrow F3F modell piper förbi på Hovet.

 

mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.