Kategorier
Segelflyg

SILENT DREAM

 

              några bilder från Midsommar 2010.

 

Jag satt och rotade bland bilder i mitt stora arkiv och hittade några bilder från i somras vid midsommartid  från Höka.

Tomas och Stefan, även mest känd som “Blomman” i modellflygsverige provflög och ställde in Tomas nya elseglare Silent Dream. Jag var den förre ägaren till denna välldigt välflygande modell, men eftersom jag inte flög mer med den fick Tomas överta den.

Silent Dream konstruerades speciellt för en eurpeisk tävlingsklass för elseglare och är anpassad till det reglementet. Jag tror den fortfarande finns att köpa om man googlar på namnet.

Nåväl här kommer några bilder, så ni kan drömma er tillbaka till sommaren.

                                              En Silent Dream mot välkänd bakgrund.

                                          Tack vare sin fina profil har modellen både en bra polar och bra förmåga att penetrera.

                                I blåsan dra man ca 20 grader klaff för att öka lyftkraften och för man ska kunna utnyttja lyftet maximalt.

Modellen försedd med en Megamotor vilket är mer än väl för att komma upp. Jag har alltid haft principen att använda så liten motor som möjligt och så mycket batteri som behövs för att få tyngdpunkten rätt. Mitt syfte med en elseglare är ju att flyga termik, inte att ha en överstark motor och bränna acken på 5 uppdrag.  Därför behöver jag aldrig ladda mina elseglare på fältet. En laddning räcker för mig hela dagen.

                                                    Tomas och Blomman med kritiska blickar.

                                              Det ser ganska härligt ut eller hur ? Jag menar,  om jag ser ut genom fönstret nu så yr snön.

 

Det gäller bara att hålla ut  6 dagar till för då vänder det och dagarna blir åter längre.

mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.