Kategorier
Dagens snespark

BRÖLLOP

 

 

 

 

Någon som heter Viktoria och Daniel,

 

 

ska gifta sig snart, tror jag i alla fall. Damen är en kunglighet och mannen är vad vet jag…….

Nu blir jag elak igen. Det var länge sen.

Jag läste just,  att de fått en lysningspresent i form av en servis för 300000 kronor. Klart de inte kan äta pizzan ur kartongen,  som jag gör, men 300000 spänn ?

Vem som betalar servisen ? Det gör du genom din skatt,  då det var statens (din) present.

Ok,  jag har inget emot att folk gifter sig, men allt ståhej kring detta giftermål ger mig kväljningar. Lever vi i 2010 eller 1710 ?

När man ser vuxna människor förnedra sig till vad som helst för att kunna frottera sig med de,  som kallas kungligheter, undrar jag var mänskligheten är på väg.

 I GP stod,  att man kan åka till Stockholm och “delta i bröllopsyran”. Får man fråga vilken “yra” och hur ska man bete sig,  om man “deltar i en yra”? Ja jag bara undrar.

Tidningsjournalister, fast jag vill inte kalla sladdertackorna i damtidningarna journalister, är fullständigt till sig i trasorna inför detta bröllop. De överträffar varandra med fullständigt meningslösa reportage från de kungliga slotten. De rapporterar om icke händelser enligt modellen,  att det är bättre att skriva om nonsens än inget alls.

 Har ni sett slottet paret ska bo i ?

Nähä, det är i alla fall av något högre klass än en lägenhet i Södertälje, Rosengård i Malmö eller Andersberg i Halmstad.

Vem som betalar ?                                      Det gör du !

I kvällspressen fanns det idag en artikel,  som ställde frågan:

“Är du bjuden  “?

 Skamsen och med hängande huvud måste jag medge, att jag inte är med på listan.  Det får jag försöka stå ut med.

Men tänk de halvkändisar som inte platsar…….de har en svår tid nu. Föreställ dig när någon, som har fått den kungliga inbjudan frågar en stackare,  som inte har fått den…….hur tror ni, den som inte fått inbjudan ska kunna slingra sig ur denna vanvettigt penibla situation ?

Den inte bjudne skulle nog helst vilja försvinna från jordens yta, ty att inte vara med på listan måste ju vara värre än en offentlig avrättning med stegling, vagnshjul och allt.

För mig är det oförståeligt,  att man har något som heter kungahus i en parlamentarisk demokrati.

Hela detta sällskap som lever på bidrag från den del av svenska folket,  som betalar skatt, skulle jag med glädje se nere på arbetsförmedlingen med en kölapp i handen och få uppleva den behandling,  man får på en sådan inrättning.

Vilket jobb kungligheterna skulle kunna sköta?

 Tja för knugen själv, med tanke på hans kognitiva kapacitet skulle väl ett enklare lagerarbete kunna tänkas, där inga större krav på enskilt tänkande ställs. Eller i  förpackningsindustrin där han skulle kunna fylla glasburkar med inlagd sill.

Frau  Sommerlath skulle jag gärna se som biträde inom äldrevården, skötande gamla människor, eftersom hon framställer sig som en människoälskande individ.

Fast hon har nog för svårt med språket. Hon har ju bara bott 35 år i Sverige. Kanske hon skulle gå en SFI-kurs först och sen få en introduktion på arbetsmarknaden..

Sen finns det en så kallad prins, som heter, tror jag Karl Filip, mest känd för att köra en Porsche i en sorts biltävling. Då skulle det väl passa honom bra att åka runt med ett ambulerande tivoli och sälja biljetter till radiobilarna.

Den yngre prinsessdamen, som enligt pressen i dag “ska lämna Sverige” vad skulle hon kunna göra?  Kanske hon skulle klara försäljarjobbet på MacDonalds.Men jag är inte säker.

Ser ni det absurda läget käre läsare ?

Det absurda ??

 Jo det står i vår grundlag vi ska ha ett kungligt patrask. Samtidigt ska vi vara en demokrati där all makt utgår från folket.

Men är man en kunglighet, då är man upphöjd över mänskligheten till en sorts marsipanövermänsklighet.

Vi andra…….vi får väl fortsätta äta våra pizzor på kartongen.

mats

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.