NÄR MAN TAPPAT KONTAKTEN MED VERKLIGHETEN

 

och man faller fritt i omoralens tyngdlöshet……

 

 ser vi gång efter annan , hur maktens män tror sig ha egna regler,  när det gäller att utnyttja de ekonomiska förmåner,  som följer med det uppdrag ,man fått  av väljarna i förtroende vid ett val.

När man väl sitter vid köttgrytorna,  tar man alla chanser för att sko sig själv,  i vetskapen av att chansen för upptäckt är liten.

Per Garton miljöpartisten blev tagen med kalsongerna neddragna på en flygplats i Sverige av en reporter från TV4,  när han rätterligen skulle suttit i en föredragning i EU-parlamentet , eftersom  han hade skrivit på närvarolistan för föredragningen.

Varför han skrev på och sen stack ? Han fick 4600 kr extra i plånboken…….Han hade som förklaring att “Man brukade göra så”

Ok, hade pengarna bara varit lika lättförtjänade för en undersköterska på ett äldreboende, kunde jag stått ut.  Men nu? Aldrig !

Nu har herr Juholt , Socialdemokratiska Arbetarpartiets ordförande,  fuskat med sitt och sambons boende för 160000 kr.

Jaja, du vet käre medborgare , vad som händer,   om du drar av 50 spänn för mycket i bílersättning. Då  får du två, tre brev från taxeringsmyndigheten,  som beordrar dig att komma in med fler kvitto, fler beskrivningar av färdväg.

Men,  när de som är berusade av maktens möjligheter blir avslöjande,  säger man och jag citerar Herr Juholt: “Jag har missat. ”

Javisst är det ett förbiseende………. men det har han gjort under en följd av år.

Han tyckte bestämmelserna var “svåra att förstå”..?? Vem som fastlagt bestämmelserna ? Just precis Juholt och hans kollegor.

Trodde dessa , att de skulle komma undan,  så tog de fel. Förtroendet för dessa människor ligger enligt senaste mätningar i botten. Endast 5 (FEM) % av svenska folket har stort förtroende för Juholt.

Förresten, jag glömde säga,  vem som ser till att fuskpengarna kom till deras lönekonton, men det var du och jag.

Här är bilder på de två fuskande förtroendevalda:

                                                                                                  Per Garthon, storfuskare och moralisk härdsmälta.

 

                                                                     

                                                                                    Så här glad blev  Håkan Juholt, när han just kollat saldot på sitt lönekonto,  då tillägget för ökade  boendekostnaderna gått in.

 

Detta är ju bara ett axplock. Det finns obegränsat mer att skriva om. Konstigt att vi har så kort minne vid de allmänna valen….??

För mig tycks det,  som om de förtroendevalda från alla partier blir en flock,   som kliar varandra på ryggen för att kunna behålla sina privilegier. 

Det hade kanske behövts en ny Karl X,  som kunde genomfört en modern reduktion av det nya frälsets fördelar gentemot den vanliga medborgaren ?

Om jag är ilsken ? Det kan du ge dig på !

mats

1 kommentar tillNÄR MAN TAPPAT KONTAKTEN MED VERKLIGHETEN

  • Rolf Holmer

    Hej Mats!
    Håller fullständigt med dej, Tro inte jag är mindre arg den där Juholt blir inte gammal på den posten han har!
    Gud give att Erlander & Palme inte hör vad som sker då hade dom vänt sej i graven!
    Mvh.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.